Obavijesti

News

Komentari 69

'Užasno smrdi. Zatvorili smo i prozore, a udaljeni smo dosta'

'Užasno smrdi. Zatvorili smo i prozore, a udaljeni smo dosta'
11

Stožer Civilne zaštite oglasio se da ako stanovnici imaju dišnih problema ne izlaze iz kuće. Naknadno je javljeno da se zrak u širem pulskom području značajno očistio

VIDEO

Pula je nedjeljno jutro dočekala pod gustom maglom, ali ne zbog nagle promjene vremena već zbog posljedice požara i gustog dima koji se širio sa odlagališta otpada Metis, gdje je buknuo požar. Odlagalište se nalazi u naselju Šijana. Nesnosan smrad se osjetio u gotovo cijeloj Pul, a gusti dim prestrašio je Puljane...

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:10

- Smrdi od noćas od kad je požar počeo. Zatvorili smo prozore u naselju Veruda, a udaljeni smo kilometrima od Metisa - rekao je jedan stanar pulske Verude.

Gorjele gume i smeće: Cijelu noć borili se s požarom u Puli
Gorjele gume i smeće: Cijelu noć borili se s požarom u Puli

Na mjestu događaja zatekli smo mještane koji kažu da nisu oka sklopili od trenutka kada je krenula prva eksplozija.

Gori odlagalište otpada Metis u Puli, grad obavijen dimom i smradom sa žgarišta

- Smrad paljevine je užasan. Ima tu osim guma i raznog drugog otpada, deka, baterija... Sve gori. Sa svojim malim djetetom ne mogu prošetati vani niti pet minuta, upalila sam klimu i zatvorila prozore, a temperature su visoke. Smrad je još nesnosan. Probudila nas je u noći na nedjelju eksplozija. Trgli smo se onako iz sna i mislili da je nešto jako lupilo. Okrenuli smo se natrag na spavanje kada je uslijedila druga, snažna eksplozija. Nakon toga smo ustali, izašli napolje i vidjeli da je već dosta ljudi vani. Micali smo svoje automobile koji su u blizini, jer nikad ne znaš što eksplozija može učiniti. Vatra je bila jako velika i širila se dosta brzo. Hvala Bogu da vjetar nije bio jak i samo smo molili Boga da se vatra ne proširi na Šijansku šumu, jer bi onda bila totalna katastrofa. Usred naselja da imamo takvo odlagalište,to je nedopustivo - kazala je Puljanka Ivana, mlada majka koja živi odmah do odlagališta otpada Metis.

Pokretanje videa...

04:51

Kada je izašla napolje u gluho doba noći,vatrogasci su već bili na mjestu požara. Pulski vatrogasci su cijelu noć proveli na terenu, a dojavu su dobili oko 1 ujutro.

- Krenuli smo u gašenje s 10 vozila i 16 vatrogasaca a kasnije nam se, zbog povećanog obima posla, pridružila cisterna i DVD Pula. Požar nije imao mogućnost širenja ali se dim jako širio. Gorjele su gume, razno smeće a ispod gomile otpada još tinja. Dim je u ovom času i okrenuo od Pule zbog vjetra pa je lakše. Okolni stanari nisu se požalili na tegobe zbog udisanja dima,a na sreću nema ozlijeđenih osoba - rekao je zapovjednik pulskih vatrogasaca Klaudio Karlović.  

Nataša Vitasović iz istarske policije kaže da je dojava stigla od Centra 112 oko 1 ujutro.

- Vatrogasci su oko 2 ujutro lokalizirali požar,a policijski službenici osiguravaju teren.Gorio je reciklirani otpad a u požaru nema ozlijeđenih osoba.Kada se stvore uvjeti i požarište prestane tinjati, policijski službenici obavit će očevid kako bi se utvrdio uzrok požara - kazala je policija.

Trenutno je u tijeku sanacija požarišta i dogašivanje, a požarište su u jutarnjim satima obišli zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

Stožer Civilne zaštite oglasio se da ako stanovnici imaju dišnih problema ne izlaze iz kuće.

Gori odlagalište otpada Metis u Puli, grad obavijen dimom i smradom sa žgarišta

- Molimo građane,posebno astmatičare i kronične bolesnike da ne izlaze iz svojih kuća ukoliko to nije prijeko potrebno dok se požar u potpunosti ne ugasi - kazali su iz Stožera.

Naknadno je javljeno da se zrak u širem pulskom području značajno očistio, te da mjere opreza vrijede samo za okolne mještane u blizini odlagališta.

- Sanacija dobro napreduje, a zrak se nakon požara na širem gradskom području značajno očistio pa u ovom trenutku mjere opreza vrijede samo za stanovnike koji žive u neposrednoj blizini odlagališta i to samo dok se požar u potpunosti ne ugasi -javljaju iz Stožera u 11.45 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora