Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uzeo beskućniku odjeću i bacio je u smeće: 'Trst mora biti čist'

Paolo Polidori je član protuimigrantske radikalno desne stranke Liga. Tvrdi da je beskućnik, koji je prosio na ulici u blizini gradske luke, rumunjski državljanin kojem je naređeno da napusti Trst

Talijanski desničar Paolo Polidori, zamjenik gradonačelnika Trsta, se na društvenim mrežama pohvalio kako je uzeo odjeću beskućniku i 'bacio njegove prnje'.

To je izazvalo brojne reakcije pa je Polidori na kraju svoju objavu obrisao s Facebooka. Rekao je čak i da će nabaviti novu odjeću za 'tu skitnicu' ako ode u javno prihvatilište za beskućnike.

Polidori je član protuimigrantske radikalno desne stranke Liga kojoj pripada i ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini. Polidori tvrdi da je beskućnik, koji je prosio na ulici u blizini gradske luke, rumunjski državljanin kojem je naređeno da napusti Trst. 

- Moju objavu na Facebooku su zloupotrijebili, ja nisam rasist. Kao normalan građanin koji brine o pristojnosti našeg grada, pokupio sam njegovu odjeću i bacio je. Želim da Trst bude čist - tvrdi sada Polidori.

Građani Trsta su ljutiti na njegove izjave počeli ostavljati pokrivače i toplu odjeću beskućniku, piše BBC.  

Komentari (39)
  • A kada bi vi znali sta ti Rumunji rade po europi drugacije bi pricali! Eto za primjer kod nas u CH preko dana prosjace po ulicama a nocu kradu po kucama i stanovima!!! Pune su ih novine.....

    8. 1. 2019,   10:49
  • Bravo, gradonačelniče! Rumunjski beskućnik indijskog porijekla nek se beskućnjavi u Rumunjskoj ili Indiji, a ne u Trstu.

    8. 1. 2019,   10:44
  • ispravno je postupio političar, ako ovaj ima dokument da mora napustit državu, jer očito nije digić, nego je neki ilegalac, gdje je tu onda problem? bitno da se napravi nekakva vijest makar se radi i po zakonu

    8. 1. 2019,   09:59