Obavijesti

News

Komentari 5

Nije kriv za pokušaj ubojstva: Žrtva nije sigurna da je to on!

Nije kriv za pokušaj ubojstva: Žrtva nije sigurna da je to on!
3

Sutkinja Jesenka Kovačić istaknula je kako se navedeni napad dogodio kako je opisano no da se zbog nedostatka dokaza nije bez ikakve  sumnje moglo dokazati i potvrditi da je napadač optuženi Rudolf Weisler

VIDEO

Riječanina Rudolfa Wieslera (31) u ponedjeljak su zbog nedostatka dokaza oslobodili optužbi za pokušaj ubojstva i razbojništva nad 30-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine Dejanom Simikićem na Županijskom sudu u Rijeci.

Wieslera se sumnjičilo da je, s namjerom da se domogne većeg novčanog iznosa, 11. prosinca kod bazena na Kantridi maskiran tzv. fantomkom i držeći u ruci pištolj, prišao Dejanu Simikiću koji se je bio u svom VW Golfu BiH registracija te u njega uperio pištolj i zatražio da mu preda novac. U strahu za svoj život Simikić je predao novčanik s 1.000 eura i 1.000 konvertibilnih maraka. No napadač nije bio zadovoljan tim novčanim iznosom pa je u žrtvu ponovno uperio pištolj tražeći još novaca. Izašavši iz automobila Simikić mu je odgovorio da nema više novca, a kada je to čuo napadač je otišao do prtljažnika iz kojeg je uzeo kofer te ponovio "Daj još, pucat ću".

S obzirom da napadnuti muškarac nije imao više novca napadač je, s udaljenosti od oko dva metra, u namjeri da ga ubije prema njemu ispalio hitac u trbuh te se udaljio s mjesta događaja. Simikić je zadobio tešku, po život opasnu strijelnu ranu trbuha s ozljedom jetre, a život mu je spašen samo zahvaljujući hitnom kirurškom zahvatu.

U istrazi na prepoznavanju žrtva je istakla upravo Wieslera kao napadača, istakavši kako "taj bolestan pogled i te oči nikad neće zaboraviti", no na suđenju je pak svjedočio kako je to rekao samo zato jer je napadača vidio u policijskoj čekaonici i jer je mislio da  protiv okrivljenog, osim njegovog prepoznavanja  ima konkretne dokaze, a shvativši da nema, ne želi nikog nositi na duši i okriviti osobu za koju nije siguran da je napadač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne želim ga cijeli život nositi na duši, nositi taj grijeh jer sam na prepoznavanju rekao da je to čovjek koji je pucao u mene, a to sam kazao samo zato jer sam ga prije toga vidio u čekaonici u policiji. Da sam tada vidio Kennedyja u hodniku, poslije bih na prepoznavanju rekao da me upucao Kennedy. Kazao sam tako jer sam mislio da policija ima i neki drugi dokaz protiv okrivljenog, osim mojeg prepoznavanja. Svaki dan razmišljam o ovome. Čovjeka koji sada sjedi na stolici za optuženika mogu prepoznati kao osobu koju sam u istrazi sreo u hodniku u policiji, a ne kao osobu koja je pucala na mene - izjavio je na suđenju Simikić.  

Sutkinja Jesenka Kovačić istakla je kako se navedeni napad dogodio kako je opisano no da se zbog nedostatka dokaza nije bez ikakve  sumnje moglo dokazati i potvrditi da je napadač optuženi Rudolf Weisler, koji je nakon obrazloženje iz pritvora pušten na slobodu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a