Obavijesti

News

Komentari 1

Uznemirujuća snimka: Nožem napao čovjeka u Hong Kongu

Uznemirujuća snimka: Nožem napao čovjeka u Hong Kongu
1

Videosnimka objavljena na mrežama pokazuje da je Junius Ho napadnut u mjestu Tuen Mun gdje mu se približio muškarac s buketom cvijeća i zamolio za zajedničko fotografiranje

VIDEO

Propekinški zastupnik Junius Ho izboden je u srijedu u kampanji za lokalne izbore u svojoj izbornoj jedinici u Hong Kongu, a napad su osudile njegova stranka i hongkonška vlada. 

Videosnimka objavljena na mrežama pokazuje da je Ho napadnut u mjestu Tuen Mun gdje mu se približio muškarac s buketom cvijeća i zamolio za zajedničko fotografiranje da bi zatim iz cvijeća izvukao nešto nalik nožu i napao Hoa. 

Snimka nadalje pokazuje da je napadač brzo savladan i da su lakše ozlijeđena dva Hoova suradnika koja su mu priskočila u pomoć. 

Ozljede koje je Ho zadobio nisu opasne po život, objavio je zastupnik na svom Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hong Kong "je sve do sada bio pluralističko društvo koje uključuje" i dopušta svim članovima da mirno izraze svoja stajališta, kazao je glasnogovornik vlade u priopćenju.

Neredi u Hong Kongu: Četvero napali nožem, odgrizeno uho...
Neredi u Hong Kongu: Četvero napali nožem, odgrizeno uho...

Demokratski savez za dobrobit i napredak Hong Konga (DAB), politička stranka naklonjena vladi u Pekingu, osudila je napad na svog zastupnika.

Ho je kontroverzna osoba u Hong Kongu i na sebe je navukao oštre kritike pošto se rukovao sa skupinom muškaraca u bijelim majicama koji su navodno povezani sa zločinačkom skupinom poznatom kao trijada (kineski pojam za mafijašku organizaciju).

Ti muškarci u bijelim majicama poslije su snimljeni kako napadaju prosvjednike i putnike 21. srpnja pri čemu je bilo ozlijeđeno 45 osoba. 

Ho je odbacio optužbe o bilo kakvim vezama s trijadama i muškarcima sa snimaka.

Napad na Hoa zbio se u razdoblju sada već pet mjeseci dugih političkih nemira i prosvjeda u Hong Kongu, poluautonomnoj pokrajini koja je bila britanska kolonija, a vraćena je Kini 1997.

Prijetnje sigurnosti u Hong Kongu Kina neće tolerirati
Prijetnje sigurnosti u  Hong Kongu  Kina neće tolerirati

Ho je prvi propekinški zastupnik koji je napadnut u kampanji, iako su brojni prodemokratski kandidati i istaknute osobe bili napadnuti.

 U nedjelju je pet osoba teško ozlijeđeno nožem kada je muškarac koji je mahao nožem u trgovačkom centru napao jednu obitelj i vijećnika. 

Jimmy Sham, čelnik u Građanskoj fronti za ljudska prava koja je molibilizrala milijun ljudi za prodemokratske marševe u Hong Kongu, bio je napadnut prije tri tjedna.

Proteklih mjeseci napadnuto je bilo još troje prodemokratskih kandidata za lokalne izbore. 

Lokalni izbori trebaju se održati 24. studenoga. 

OPREZ: Snimka bi za neke mogla biti uznemirujuća

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag