Obavijesti

News

Komentari 71

'Uzvik ZDS postao normalan jer institucije ne reagiraju'

'Uzvik ZDS postao normalan jer institucije ne reagiraju'
1

Beljak je rekao da je HSS potpisao Mostov zahtjev za izvanrednom sjednicom Sabora na kojoj bi se raspravljalo o prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću

VIDEO

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izjavio je u četvrtak da uzvikivanje ustaškog pozdrava "Za dom spremni" šalje lošu sliku Hrvatske u svijet, ali je očito postalo normalno jer ne reagira ni policija niti državne institucije.

"To je očito postalo normalno u Hrvatskoj, ne reagira ni policija ni državne institucije. Ne razmišljamo kakav će to odjek imati u svijetu. Istina je da ti ljudi kada odu u Austriju budu ozbiljno kažnjeni, činjenica je da mi pokušavamo skrojiti paralelnu povijest na europskoj razini, koja se nije dogodila, i od toga Hrvatska ima samo štete", rekao je Beljak novinarima na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Beljak je na Mirogoju u povodu 91. godišnjice smrti Stjepana Radića s delegacijom HSS-a, položio vijenac i zapalio svijeće na Radićevu grobu. Jedan od najvećih hrvatskih političara te utemeljitelj i osnivač HSS-a Stjepan Radić preminuo je 8. kolovoza 1928. godine od posljedica ranjavanja u Narodnoj skupštini u Beogradu.

Beljak je rekao da je HSS potpisao Mostov zahtjev za izvanrednom sjednicom Sabora na kojoj bi se raspravljalo o prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Policija mora pokrenuti postupke zbog uzvika ZDS'
'Policija mora pokrenuti postupke zbog uzvika ZDS'

Predsjednica se sad nalazi u šah-mat poziciji

Klub zastupnika Mosta uputio i službeni poziv predsjednici Republike da sazove izvanrednu sjednicu Sabora, što po Ustavu može učiniti. "To je tražilo 35 zastupnika, predsjednica se sada nalazi u šah-mat situaciji. Ili će poštovati Ustav i sazvati sjednicu, ili ćemo imati vrhovnicu koja ne poštuje hrvatski Ustav, što bi bila samo jedna od hrvatskih specifičnosti", komentirao je Beljak.

Kazao je i da ne zna što je predsjednica Republike Kolinda Grabar- Kitarović svojom kritikom rekonstrukcije Vlade htjela reći kada je izrazila nezadovoljstvo što njome nije zahvaćeno Ministarstvo zdravstva.

 "Uz dužno poštovanje, Kolindu Grabar- Kitarović ne mogu shvatiti ozbiljno. Ne znam što je time htjela reći", kazao je Beljak.

Predsjednik HSS-a nije želio komentirati govor predsjednice Republike u Kninu. "Mislim da govor predsjednice govori o njoj, pa nema potrebe za komentarom nekoga tko ima drugog favorita", rekao je Beljak.

'ZDS pozdrav nije prihvatljiv, no nije sve tako crno-bijelo'
'ZDS pozdrav nije prihvatljiv, no nije sve tako crno-bijelo'

Josipovićev komentar pretjeran i suvišan

Smatra da je komentar bivšeg predsjednika Republike Ive Josipovića o tome da postoje indicije da je predsjednica prije govora konzumirala alkohol "pretjeran i suvišan".

Vezano za porez na duhan i alkohol, čije bi povećanje udruga Lipa željela spriječiti, Beljak je kratko rekao kako nije upoznat s detaljima peticije, no da je bilo kakva reforma dobro došla. "Ovo što sada imamo nije reforma, kada se ne uzima novac iz državnog proračuna nego iz lokalnih proračuna. Građani će ovom reformom izgubiti", smatra predsjednik HSS-a.

Poručio je i da ponašanje Hrvatske prema migrantima i čuvanje granice s Bosnom i Hercegovinom mora biti sasvim u skladu s civilizacijskim normama. 

"Mislim da Hrvatska ne treba biti europski policajac, ne trebamo voditi tuđe ratove, hrvatska policija bi trebala postupati u skladu s civilizacijskim normama. Mislim da to Hrvatskoj daje loše svjetlo u međunarodnom okviru. Neka bi se zemlja s bliskog istoka mogla poželjeti osvetiti Hrvatskoj, a mi živimo od turizma", kaže Beljak.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)