Obavijesti

News

Komentari 4

'V. Zagorec mi je rekao da je Petrač iza Sliškovog ubojstva'

'V. Zagorec mi je rekao da je Petrač iza Sliškovog ubojstva'
4

Mijo Kovčo, šurjak ubijenog “kralja poker-automata”, svjedočio na ponovljenu suđenju Marku Nikoliću. Ispričao je kako se sa Zagorcem sastao u Beču

VIDEO

– Osobno poznajem Željka Goluba. To je podmukla hijena koja se pravi gospodinom. Šeta gradom kao kauboj, a policija mu je dala dozvolu za držanje i nošenje oružja. Što se takvu čovjeku daje takva dozvola? On i Marko Nikolić išli su k Jamesu Cappiuu (Sliškov atentator kojeg je ubio Ivica Bertić odmah nakon što je Cappiu pucao u Sliška op. a.) u Nizozemsku kako bi se dogovorili o ubojstvu Vjeke Sliška. To piše u izjavi nizozemskog policajca koji je razgovarao s Cappiuovom udovicom. Meni je to rekla osoba bliska Golubu. Ta je osoba poduzetnik i želi ostati anonimna – ustvrdio je među ostalim Mijo Kovčo, šurjak ubijenog Vjeke Sliška, ”kralja poker-automata”, svjedočeći na zagrebačkom Županijskome sudu.

Susret na Sljemenu

Zbog Sliškova ubojstva u ožujku 2001. u odsutnosti se sudi Marku Nikoliću, a riječ je o ponovljenu suđenju jer je prve dvije presude (osuđujuću na 30 godina zatvora i oslobađajuću, op. a.) Vrhovni sud ukinuo. Kovčo, koji je do sada svjedočio nekoliko puta, jučer je govorio i o onome što do sada nije spominjao. Tako je malo prije ubojstva svog šurjaka sreo Hrvoja Petrača i Jamesa Cappiua na Sljemenu.

– Supruga i ja penjali smo se do Puntijarke, a u susret su nam išli njih dvojica. Kad su prošli, okrenuo sam se ja, ali i Petrač. Prepoznali smo se. Cappiua nisam poznavao, no poslije sam iz novina shvatio o kome je riječ – kazao je Kovčo.

– To nikada do sada, a svjedočili ste nekoliko puta, niste spomenuli. Zašto? – zanimalo je Sanju Mazalin, predsjednicu sudskog vijeća.

– Pritisak cijele te bande bio je pregolem, oni su me htjeli ubiti. Neke se stvari zaborave... – odgovorio je Kovčo.

 – Ali to baš nije nebitno za ovaj postupak – replicirala mu je sutkinja.

No Kovčo je ostao pri svojim tvrdnjama, kao što je ostao dosljedan da ne oda ime osobe koja mu je ispričala o Golubovoj povezanosti sa Sliškovim ubojstvom. Svoj je stav objasnio rečenicom “da su to opasni ljudi koji ubijaju” i osnažio ga još jednim “otkrićem” o Golubu.

Veza sa Zagorcem

– On i Nikolić stoje iza ubojstva Ibrahima Dedića (likvidiran 3. srpnja 1999., ubojica nepoznat, op. a.). Policija to zna, svi to znaju, samo nikoga nije briga – ustvrdio je Kovčo.

No najzanimljiviji je bio dio njegova iskaza o spoznajama dobivenim, kako je kazao, od generala Vladimira Zagorca. O tome da mu je Zagorec rekao da Petrač stoji iza Sliškove likvidacije Kovčo je već svjedočio u postupku koji se zbog pokušaja ubojstva “zoljom” Sliška i Ivice Bertića na Cvjetnom trgu u studenom 1999. vodio protiv Nikice Jelavića. Tada nije kazao tko mu je bio posrednik, no sada je to otkrio.

– Sa Zagorcem me spojio Mario Perić, inspektor u PU splitsko-dalmatinskoj, koji je sa Zagorcem povezan jer je daljnji rođak Zagorčeve supruge. Sa Zagorcem sam se našao u Beču, a razgovarali smo o svemu i svačemu. U jednom mi je trenutku kazao da je Petrač naručio i platio Sliškovo ubojstvo. Dalje ga više ništa nisam pitao – ustvrdio je Kovčo.

Kazao je i da su u Sliškovo ubojstvo bili upleteni mnogi ljudi, pa i iz policije, te da je pripremano na visokoj razni. S obzirom na Kovčin iskaz, kao svjedoci na sljedeću raspravu pozvat će se Zagorec i Perić.

U prijašnjim iskazima Kovčo je kao počinitelje ubojstva spominjao Petrača te Nikicu Jelavića, Zorana Pripuza, Zorana Petrovića Ivicu, Milenka Žaju Krojfa... Upitan jučer da objasni te svoje navode, Kovčo je kazao:

– Oni su svi bili jedan klan. Jelavić je bio dobar sa Zlatkom Bagarićem, a kada je Bagarić ubijen, preuzeo je klan. Kada je Jelavić završio u zatvoru, klan je preuzeo Petrač.

– A gdje se u tu priču o klanovima uklapa Golub? – pitala je sutkinja.

– Ne znam, on je uvijek tu negdje oko njih.

Inače, kada je Sliško ubijen, Jelavić, Petrović i Krojf bili su u zatvoru, a Pripuz u bijegu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa