Obavijesti

News

Komentari 116

Vakula: Bit će toliko hladno kao malo kada u povijesti mjerenja

Vakula: Bit će toliko hladno kao malo kada u povijesti mjerenja
1

Vakula tvrdi da će temperatura zraka biti u padu pa će u utorak i srijedu mjestimice ponovno biti snijega, ali u malim količinama, najprije u gorju, zatim i po nekim sjevernijim nizinama, osobito u istočnoj Hrvatskoj

VIDEO

Zoran Vakula, meteorolog HRT-a, najavio je izrazito hladan kraj studenoga i početak prosinca

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

-Tijekom nedjelje kišovito će biti diljem Hrvatske, pri čemu će obilnijih pljuskova i grmljavine biti na Jadranu i područjima uz njega, a nevolje će nekima prouzročiti i jako, na udare i olujno jugo i oštro. U većinom malo manje kišoviti ponedjeljak zamijenit će ga samo ponegdje jak jugozapadnjak, a od utorka često jaka bura, gdjegod i s olujnim udarima - navodi Vakula.

Dodaje kako će temperatura zraka biti u padu pa će u utorak i srijedu mjestimice ponovno biti snijega, ali u malim količinama, najprije u gorju, zatim i po nekim sjevernijim nizinama, osobito u istočnoj Hrvatskoj.

- Od srijede većinom suho, ali još hladnije, uz jutarnje minuse diljem unutrašnjosti, pa i ponegdje blizu mora, a i najviša dnevna temperatura zraka u mnogim će mjestima biti kao malo kada u povijesti mjerenja potkraj studenoga i početkom prosinca - navodi Vakula.

Jeste li spremni? Stižu 'lude' promjene, prvo kiša pa snijeg...
Jeste li spremni? Stižu 'lude' promjene, prvo kiša pa snijeg...

Nedjelja - kišovito, na Jadranu uz umjereno i jako jugo

Meteorologinja Dunja Plačko-Vršnak navodi, pak, kako će u nedjelju u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati oblačno, uz povremenu kišu te slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar."U

Podjednako relativno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz većinom tmurno i oblačno vrijeme, uz kišu, gotovo cjelodnevnu. Jutarnja temperatura oko 5 °C, a najviša dnevna od 7 do 9 °C.

Oblačno uz mjestimice obilne oborine bit će na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima. Puhat će uglavnom umjereno do jako jugo, a prema večeri će uz obalu zapuhati bura. Temperatura zraka u gorju između 3 i 8 °C, a na Jadranu od 11 do 16 °C.

U Dalmaciji također većinom oblačno s kišom, često i obilnijim pljuskovima s grmljavinom, osobito u unutrašnjosti. Puhat će jako i vrlo jako jugo pa će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 15 °C, u unutrašnjosti oko 9 °C, a poslijepodnevna između 14 i 18 °C.

Na jugu Hrvatske oborine također mogu biti obilne, ponegdje i uz 50 do 70 litara kiše po četvornome metru, pa i više. Puhat će većinom jako jugo i južni vjetar, uz moguće olujne udare. Temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 °C."

Novi tjedan - hladnije, bura, oborine uglavnom do srijede

- U prva dva dana novoga tjedna prevladavat će oblačno uz povremenu kišu, a u utorak, uglavnom u gorju, može pasti i malo snijega. U srijedu se očekuju sunčana razdoblja, koja će biti češća i dugotrajnija u drugom dijelu tjedna. Ipak, bit će postupno hladnije, pa je od srijede ujutro u mnogim krajevima vrlo velika vjerojatnost mraza. Na Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, osobito u ponedjeljak i utorak. Od srijede pretežno sunčano i hladnije. U utorak će zapuhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura koja će oslabjeti tek u drugoj polovini tjedna - prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...