Obavijesti

News

Komentari 4

'Valjda ćemo sve stići': Krenule su prijave za državnu maturu

'Valjda ćemo sve stići': Krenule su prijave za državnu maturu
2

Ravnatelji škola do kraja tjedna trebali bi donijeti planove o odradi zaostataka zbog štrajka. Ako će pomaknuti ispite državne mature, probleme će imati maturanti koji žele upisati fakultete u inozemstvu

VIDEO

Izgubili smo mali dio prvog polugodišta, ali se nadam da ćemo sve stići. Vrlo dobar sam učenik i želim upisati politologiju. Priznajem da u vrijeme štrajka nisam učio, niti ponavljao ali ću sada zapeti punom parom, kazao nam je jučer maturant pulske gimnazije i predsjednik Vijeća učenika Luka Sabatti.

Oni njegove kolege diljem Hrvatske također su se vratili u školske klupe, a maturantima su u nedjelju 1. prosinca počele i prijave za ispite državne mature na ljetnom roku 2020. Prijavljuju se prema zasad utvrđenom vremeniku koji je na svojim stranicama objavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja i koji ne uključuje eventualne izmjene datuma zbog pomicanja datuma završetka nastavne godine.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:14

- Provedba tih ispita planirana je prema sadašnjem kalendaru provedbe, odobrenom od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. U suradnji s Ministarstvom pratit ćemo nadoknadu neodržane nastave u srednjim školama i, po potrebi, učiniti samo nužne korekcije u kalendaru provedbe - poručili su iz NCVVO-a.

Odluku Ministarstva čekaju i u srednjim školama.

Natrag u školu: Štrajk plaćen, ali nadoknada nastave - nije
Natrag u školu: Štrajk plaćen, ali nadoknada nastave - nije

Mi ćemo vjerojatno produljiti nastavu za tjedan dana i bez praznika u veljači. Učenici su se radosni vratili u klupe. Naši gimnazijalci znaju da ipak moraju raditi kako bi upisali željene fakultete. Inače smo kao kolektiv složni, a ova situacija je sve to još više potvrdila - kazao nam je Filip Zoričić, ravnatelj pulske gimnazije. Kako ističe, odluka o tome kako će odraditi zaostatke donijet će uskoro, te kako je ovaj štrajk prilika da se vrati povjerenje u učitelje. Ipak, smatra kako je zadovoljstvo svih tek djelomično.

Maturant Luka, pak, ističe kako su odmah krenuli s ispitima, te kako će produljenje nastavne godine i eventualna kasnija matura donijeti probleme onim učenicima koji su odlučili upisati fakultete u inozemstvu. Dodaje kako nemaju puno izbora, a i u slučaju nadoknade nastave subotom, trebat će se prilagoditi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca