Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vandali provalili u školu i po zidovima i podu razmazali boju

None Foto: Čitatelj 24sata 3

Napravili su nam tisuće kuna štete. Čistačice su čitav dan pokušavale to očistiti. Najveći će problem biti s WC-ima koji su začepljeni pur pjenom, rekao je ravnatelj

Policija traga za vandalima koji su u noći na petak provalili u Srednju školu fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj

Upali su u prostorije kućnog majstora te zamiješali tamo boje, lakove i ljepila koje su pronašli. Tom su smjesom premazali zidove i pod u školi u dužini od nekih 20 metara. U svom pohodu porazbijali su i brave na četiri vrata, te zasuli pur pjenom odvode u školjkama i lavaboima.

- Napravili su nam tisuće kuna štete. Čistačice su čitav dan pokušavale to očistiti, morale su strugati zidove. Najveći će problem biti s WC-ima koji su začepljeni pur pjenom, ne znam hoće li kućni majstor moći to popraviti. Koliko smo uspjeli vidjeti ništa nije ukradeno - kazao je ravnatelj Slavko Gudelj.

Čeka se procjena štete, a policija je započela kriminalističku istragu. Neslužbeno doznajemo, da imaju tragove koji će ih dovesti do "pitura".

Ravnatelj kaže kako je škola često na udaru vandala, posebice se po pročelju ispisuju grafiti uvredljivih sadržaja. Na meti su im nastavnici, ali i političari.

- Provalili su u srednju školu i pobojali pod i zidove u zelenu boju, svi učenici iz tog hodnika su bili premješteni. U ovoj istoj ustanovi su se i prije događali slični slučajevi provala. Jednom su ukradeni školski tableti i dnevnici, a drugi put 20.000 kuna - ispričao nam je jedan učenik.

Čitatelj 24sata
Komentari (32)
  • žao mi je čistaćica koje moraju čistit za malim huligančićima.Treba njih dobro za uši navuć....

    30. 1. 2015,   22:04
  • Objesna mladež bez nadzora roditelja i bez čvrste ruke, sramota !

    30. 1. 2015,   22:08
  • to su decki iz parka, bilo im dosadno..

    30. 1. 2015,   22:04