Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vapaj bake: 'U kuću mi je ušla riđovka, a ja sam nepokretna...'

None Foto: Slaven Nikolić/Facebook

Žena je sjedila na stolici i ugledala kako joj riđovka ulazi u kuću. Sreća je da ju je vidjela i zvala susjedu. Tko zna što bi se moglo dogoditi da je otišla spavati, rekao je vatrogasac

Gotovo nepokretna žena iz Bjelopolja u subotu navečer vidjela je kako joj se u kuću uvlači zmija otrovnica. Odmah je nazvala susjedu, a ona 112. Plitvički vatrogasci zaprimili su dojavu i krenuli na intervenciju. 

- Gospođa je sjedila na stolici i ugledala kako joj riđovka ulazi u kuću. Sreća je da ju je vidjela i zvala susjedu. Tko zna što bi se moglo dogoditi da je otišla spavati - rekao je za Dnevnik.hr jedan od vatrogasaca Ozren Sabljak.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Baka je bila sretna kad smo je riješili zmije. Rekla je da bi umrla od straha da je morala ostati s njom - dodao je njegov kolega Slaven Nikolić. 

Zapovjednik JVP-a Ivan Pejkunović poziva građane da zovu njih ako uoče zmiju. Nikako ih se ne smije ubijati jer one ubijaju štetočine, ponajviše miševe i štakore.

- Postoji razlog zašto su zmije u prirodi, objasnio je Pejkunović.

Također, podsjeća i da je riđovka zaštićena vrsta pa ih se zato ne smije ubijati.

Tema: Hrvatska

Komentari (93)
  • Baba nabavi mačku i nemaš brige od tih živina više

    7. 7. 2019,   13:30
  • Napokon jedan pametan citat.... zmije se ne smiju ubijat, jer ima razlog njihovog postojanja u prirodi..... ali se primitvcima to ne može dokazati.

    7. 7. 2019,   13:18
  • Riđovke yu zaštićena vrsta i ne smije ih se ubijagi. A dali smo mi zaštićeni kod riđovki.... Dali je njima netko zabranko gristi ljude i ubrizgavati otrov.....

    7. 7. 2019,   13:35