Obavijesti

News

Komentari 134

Vapaj školarca Nikole: Molim vas, vratite mi školsku torbu

Kutina: Nikolin otac je posudio za svojega sina školsku torbu od prijatelja čije dijete ima dvije. Roditelji su dječakove ukradene stvari platili 1500 kuna

VIDEO

Molim onoga koji mi je ukrao novu školsku torbu zajedno s knjigama, bilježnicama i priborom da mi je vrati kako bih mogao normalno učiti i ići u školu. Jaknu i tenisice neka zadrži, zavapio je Nikola Božić (10), učenik, 4. razreda Osnovne škole “Vladimira Vidrića” iz Kutine.

Mališan je u petak nakon što mu je završila nastava izašao iz škole i kraj zida u blizini jednog frizerskog salona, 200-tinjak metara od škole i oko 800 metara od svoje kuće, zajedno s prijateljem skinuo torbu s ramena te na nju položio jaknu i tenisice.

Dječaku (9) nasred ulice lopov ukrao školsku torbu!? Traže ga
Dječaku (9) nasred ulice lopov ukrao školsku torbu!? Traže ga

Nakon što su se kratko podružili, Nikola je otišao otpratiti prijatelja kući, ali je ostavio svoje stvari. Vratio se nakon petnaestatak minuta. Ostao je zaprepašten. Na onome mjestu gdje je ostavio torbu, jakne i tenisica više nije bilo. Odmah je potrčao prema kući i s interfona nazvao oca Ivana, koji inače radi u gradskoj pekarnici noćnu smjenu. Pomalo snen, jer ga je sin probudio nakon posla, tata Ivica je ostao zatečen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uplakanim glasom mi je viknuo na interfon: ‘Tata, ja sam opljačkan!’. U prvi tren sam ostao bez riječi i odmah istrčao pred zgradu, a Nikola se sav tresao. Što od šoka, što od straha da ću vikati na njega, jer sam mu rekao prije početka škole da mora paziti na stvari. Naime, kupili smo mu nove knjige, bilježnice i torbu te platili oko 1500 kuna, što je gotovo pola moje mjesečne plaće - kaže nam Nikolin tata Ivica.

Tragaju za kradljivcem

Nakon što je stigao do sina, odmah ga je zagrlio kako bi ga umirio jer je vidio da je pod velikim stresom. Ubrzo su krenuli u potragu za nestalim stvarima. Nije mogao vjerovati da će netko biti toliko drzak te dječaku ukrasti knjige i torbu zajedno s jaknom, nego je pomislio da je Nikola negdje zaboravio stvari. Cijelo popodne su proveli tražeći stvari. Prevrnuli su svaki grm, svaku stazu u krugu od oko dva kilometra oko škole, ali bezuspješno. U subotu su se digli ranije i prijepodne proveli tražeći stvari, ali su se na kraju morali pomiriti s činjenicom da je mališan ostao bez svega.

- Ako doista ima netko imalo poštenja da dječaku vrati školsku torbu s knjigama, a jakna i tenisice neka mu ostanu kao nagrada - kaže Ivica. Inače, Božići žive kao podstanari i svaka kuna im je dragocjena. Nedavno su u nešto boljoj financijskoj situaciji jer se nakon deset godina potrage za poslom zaposlila i majka Ivana. Nitko je nije želio zaposliti jer su joj djeca bila mala. Uz Nikolu imaju kćer Klaru, učenicu 2. razreda, koja je rekla kako neće skidati torbu dok ne uđe u kuću. O cijelom slučaju je upoznata i kutinska policija, koja je slučaj prijavila Općinskom državnom odvjetništvu te nastavlja istragu vezanu uz ovu neshvatljivu krađu. Jer teško je pretpostaviti da će nekome poslužiti knjige 4. razreda i dječja torba ako nema Nikolina vršnjaka.

U međuvremenu je Nikolin otac posudio torbu od prijatelja čije dijete ima dvije, a njegov sin je nabavio samo jednu knjigu, i to polovnu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor