Obavijesti

News

Komentari 61

Vasin brat htio je graditi na Opatovini, ali stigla je recesija

Vasin brat htio je graditi na Opatovini, ali stigla je recesija
3

Jozo Brkić, brat Milijana Brkića Vase, svjedočio je na suđenju u predmetu Karlovačka banka. Za mogućnost ulaganja rekao mu je, tvrdi, brat. Moguća zarada je bila 700 eura po 'kvadratu'

VIDEO

Negdje 2006. ili 2007., dok sam živio u Australiji, nazvao me moj brat Milijan i pitao jesam li zainteresiran za ulaganje u projekt u građevini za koji je on smatrao da bi bila dobra investicija. I u Australiji sam se bavio građevinom s Nenadom Ninom Roguljem  i smatrao sam da bi zarada bila bolja nego u Australiji. Radilo se o Opatovini projektu, odnosno o izgradnji poslovno- stambenog kompleksa. Brat mi je rekao kako projekt vodi Šola. Znao sam Sandija, no ne i njegova brata Petra koji je vodio taj projekt. Brat me nakon nekog vremena ponovno nazvao i rekao da, ako hoću ući u priču, trebam potpisati neke pravne dokumente i platiti 1400 kuna.

Tada zbog poslovnih obaveza nisam mogao ući u Hrvatsku pa sam preporučio njega, no on mi je rekao da zbog svoje pozicije ne može pa sam onda predložio njegovu suprugu Karmen Brkić pa je tako i bilo. Grupa investitora s kojom sam raspravljao o projektu bila je spremna uložiti dva do tri milijuna dolara ili eura s time da su tada dolar i euro bili skoro isti. No na svjetskom tržištu došlo je do recesije  pa smo odustali od ulaganja u projekt, a onda je izašla i Karmen Brkić. Na kraju nisam ništa uložio u društvo Opatovina projekt. 

Zarada trebala biti 700 do 800 eura po kvadratu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Brkić je rekao kako je vidio studiju isplativosti prema kojoj bi se na području Opatovine izgradilo niz poslovno-stambenih objekata.

- Bilo je predviđeno na stotine stanova, a zarada je trebala biti od 700 do 800 eura po metru kvadratnom- rekao je Jozo Brkić dodavši kako nije vidio projektnu dokumentaciju kao ni pravnu dokumentaciju o tome tko bi bili ostali investitori i koliko bi tko imao u tvrtki niti koliko bi bila "teška" ukupna investicija.

- Nisam se interesirao o načinu zatvaranja financijske  konstrukcije jer nije došlo do realizacije projekta - rekao je Brkić dodavši kako se ne sjeća je li Karmen Brkić nakon njegova odustajanja još bila u suvlasništvu tvrtke Opatovina projekt. 

Na pitanje zamjenice ravnateljice Uskoka kako to da je na ispitivanju u Uskoku 2. listopada 2013. rekao da je voditelj projekta bio Sandi Šola, a na sudu njegov brat Petar, Brkić je ustvrdio da je samo pomislio na Sandija kojeg je znao od ranije te da je kasnije saznao da je riječ o Petru. 

'Poslovanje financirali imovinom Karlovačke banke'

Milijan Brkić, koji nije osobno svjedočio u postupku, svjedočeći u Uskoku rekao je kako ga je s projektom Opatovina Projekt upoznao Sandi Šola na kavi na kojoj su bili prisutni i trećeokrivljeni Petar Šola i petookrivljeni Drago Brekalo  te Josip Jurčević.

Milijan Brkić rekao je kako mu je tom prilikom Sandi Šola iznio podatke o projektu rekavši da se radi o stambenoj izgradnji na površini od 100.000 četvornih metara te je pitao jesu li zainteresirani za ulaganje. 

Podsjećamo, USKOK  je optužio Mariju, Sandija i Petra Šolu te Dragu Brekala tvrdi da su osnovali trgovačko društvo Opatovina Projekt te vodili još dva, Clarus i Vendeta tako da su poslovanje financirali imovinom Karlovačke banke bez poštivanja internih procedura banke s namjerom  da se odobreni krediti ne otplaćuju sredstvima tih tvrtki već da se zatvaraju drugim kreditima društava i uključenih društava kao primatelja kredita iz imovine banke.

Tako su. tvrdi USKOK, sebi i svojim tvrtkama pribavili korist od najmanje 99 milijuna kuna, a Karlovačku banku oštetili za najmanje 33 milijuna kuna, Dalekovod za 29,8 milijuna, HBOR za 4,8 milijuna, te državni proračun za 4,2 milijuna kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje