Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vatileaks: Više od 20 'krtica' planira otkriti tajne Vatikana

None Foto: Reuters/Pixsell

Otkako je papa abdicirao, u talijanskim medijima pojavljuju se anonimna izvješća ljudi, koji navodno imaju javnosti još nepoznate informacije iz Vatikana

Otkako je papa abdicirao, u talijanskim medijima pojavljuju se anonimna izvješća ljudi, koji navodno imaju javnosti još nepoznate informacije iz Vatikana. Sada se javila skupina više od 20 ‘krtica’.

- Povezani smo sa Svetom stolicom. Mi smo muškarci i žene, laici i prelati - anonimno je za La Repubblicu rekao muškarac, koji se predstavlja kao ‘krtica’.

Prema nekim nagađanjima jedan od razloga Benediktove abdikacije je takozvani Vatileaks slučaj iz prošle godine kada je uhićen batler koji je talijanskim medijima davao tajne dokumente.

- Batler nije jedina krtica - rekao je anonimni muškarac i dodao da će crkva biti transparentnija ako otkriju tajne dokumente. 

- Sada kada je Benedikt podnio ostavku, a ususret konklavi, Vatileaks slučaj nastavit će biti u središtu pozornosti - zaključio je.

Komentari (25)
  • ...sve religije,tj sekte su iste...katolicanstvo,islam,pravoslavlje,judizam,budizam,itd...svi rade isto,prodaju"keruma"...(op,md pod bbrg)

    10. 3. 2013,   18:57
  • možda se sastaju u kasne sate pa igraju poker khm khm

    10. 3. 2013,   18:04
  • ništa novo se neće saznat..ionako svi znaju pravu sliku od Crkvi samo se o tome ne piše baš.

    10. 3. 2013,   18:08