Obavijesti

News

Komentari 73

Požar uništio cisterne, ali se ne širi dalje: 'Nitko nije stradao...'

Požar uništio cisterne, ali se ne širi dalje: 'Nitko nije stradao...'
4

Dražen Glavina, glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije, potvrdio je kako nitko od vatrogasaca nije ozlijeđen, a kako bi se stanje na terenu uskoro moglo poboljšat

VIDEO

Požar koji je u subotu zahvatio oko 70 hektara borove šume kod Lokve Rogoznice blizu Omiša, uništio je i dvije vatrogasne cisterne. 

Vatrogasci su se, srećom, uspjeli spasiti od požara koji se širio velikom brzinom, no njihova vozila u potpunosti su izgorjela.

Dražen Glavina, glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije, potvrdio je kako nitko od vatrogasaca nije ozlijeđen, a kako bi se stanje na terenu uskoro moglo poboljšati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:16

Tijekom akcije gašenja javljali su nam se i naši čitatelji koji su bili u blizini požarišta. 

'U trenutku se stvorio stampedo' 

-  Bili smo na plažu u Medićima kad se odjednom vidio mali dim. Mislila sam da netko roštilja ali u sekundi se to proširilo. U trenutku kada je vatra došla do plaže nastao je stampedo. Bilo je jako puno obitelji s malom djecom koja su počela plakati. Svi su otrčali u svoje automobile i nastao je kaos. Dim je zakrio sunce. Žena koja tamo živi rekla nam je da lica pokrijemo ručnicima jer se nije moglo disati. Vidjeli su se samo kanaderi koji lete iznad. Bilo je stvarno strašno - govori nam čitateljica koja je iz Sinja na kupanje došla samo na jedan dan i doživjela pravi šok. 

Vatra se širi: Dvije kuće skoro izgorjele, turisti spašavali aute
Vatra se širi: Dvije kuće skoro izgorjele, turisti spašavali aute

- Ovdje smo već par dana. Prvi smo puta, ali znamo da ovdje znaju biti požari pa se nismo pretjerano iznenadili, a nije nas bilo ni strah jer su se kanaderi toliko brzo organizirali. Prvo smo njih primijetili, a onda tek dim. Svaka im čast na tome. Sada se već sve skoro raščistilo samo se osjeti jak miris paljevine koji je malo neugodan - rekao nam je čitatelj koji je s obitelji došao iz Osijeka na odmor. 

Sve najbolje o vatrogascima i njihovoj reakciji rekao je i drugi čitatelj. 

- Jako brzo su to sveli pod kontrolu tako da im stvarno treba čestitati na tome. Dečki su napravili odličan posao - govori nam čitatelj i dodaje kako se trenutno osjeti samo težak miris i vidi se ostatak dima. 

Požar stavljen pod nadzor

Kako Hina saznaje od vatrogasaca, požar je stavljen pod nadzor i ne širi se dalje. Njegovo gašenje i dalje otežava jaka tramontana, no kuće i ljudi nisu ugroženi. 

 Na požarištu je kasno popodne bio i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

 - Sada je sve pod kontrolom vatrogasaca. Brzo se reagiralo. Na terenu je 180 vatrogasaca, izgorjele su dvije cisterne, ali niti jedna kuća, pa ni voćnjak nije nastradao. Uz mene je na terenu cijelo vrijeme i gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović. Obišli smo cijelo požarište. Naravno da će se požarište nadzirati cijelu noć. Nema ozlijeđenih, nema ugroženih kuća, sve je pod kontrolom. Vatrogasci će na požarištu ostati cijelu noć i vjerojatno ga u potpunosti ugasiti - poručio je župan Boban.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!