Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vatrogasac opečen dok je gasio požar, u kući pronašli i streljivo

Nakon što su otišle Javna postrojba i DVD Donji grad, ostali smo raščistiti požarište do nekih 19.40. Pri tome je kolegica pronašla streljivo pa smo se odmah svi povukli s kuće i prijavili to policiji, kažu vatrogasci

Osječki vatrogasac ozlijeđen je u gašenju požara krovišta kuće u Tenji u ponedjeljak popodne. Požar u Ulici Petra Preradovića 8b progutao je krovište, pri čemu je nastala velika šteta. U požaru je osječki profesionalni vatrogasac zadobio opekline navodno prvog i drugog stupnja.

- Bojale smo se jer je cijeli prvi kat buknuo i vatra je izbijala odasvud. Kako su sve tri kuće spojene, bojali smo se da se ne proširi i na našu. Svaka čast vatrogascima što su dojurili jako brzo - rekla je jedna od susjeda za Glas Slavonije.

Na intervenciju je odjurilo osam vatrogasaca s dva vozila:

- Zatekli smo požar krovišta i potkrovlja visoke prizemnice. Pristupili smo gašenju krovišta s više strana. Uklonjena je plinska boca, a struja je isključena. Nakon lokalizacije požara, čime se spriječilo širenje na susjedne kuće, požarište je predano članovima DVD-a Donji grad, koji je s DVD-om Tenja ostao raščistiti i dogasiti požar. Prilikom rada na krovištu od žari je opečen vatrogasac, koji je koristio potpunu zaštitnu opremu, priopćili su iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Prema dostupnim informacijama, dok su vatrogasci gasili požar, čuli su pucnjeve, a poslije je pronađeno i streljivo.

- Nakon što su otišle Javna postrojba i DVD Donji grad, ostali smo raščistiti požarište do nekih 19.40. Pri tome je kolegica pronašla streljivo pa smo se odmah svi povukli s kuće i prijavili to policiji. Nakon toga policija je zatvorila ulicu, a mi smo otišli - doznaje se od Mije Lučića, zapovjednika DVD-a Tenja. Potom se čekao policijski pirotehničar da pregleda cijeli prostor.

Policija je na kući u Tenji u utorak prijepodne obavila očevid, pri čemu je otkriven uzrok požara, ali i veća količina streljiva.
 

Komentari (2)
  • Pravi vatrogasac se neće izložiti opasnosti.Ionako, šta ne uništi vatra, gašenjem uništi voda. Uzaludan trud.

    9. 10. 2019,   23:04
  • Pravom vatrogascu vatra ne može ništa.

    9. 10. 2019,   11:57