Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pregovori o naknadi štete Frani Lučiću još uvijek se nastavljaju

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U sjedište Državnog odvjetništa u Gajevoj ulici Lučić je s odvjetnikom Šimom Savićem došao nešto prije 9 sati

Jedini preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije Frane Lučić u petak je, u pratnji odvjetnika, proveo sat vremena u sjedištu Državnog odvjetništva (DORH) gdje nisu postigli nagodbu oko naknade štete.

12 GODNA OD TRAGEDIJE Predstavnik DVD Tisno: DORH će Lučiću ponuditi nagodbu

- Razgovori su u tijeku i dobro je razgovarati, izjavio je Lučićev odvjetnik Šime Savić nakon sastanka u sjedištu DORH-a u Gajevoj ulici, ne priopćivši pritom detalje razgovora vezane uz nagodbu.

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

U ZEMLJI SINKOPE Država je poručila vatrogascu Frani: Hvala, ali nisi trebao!

No, Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je 28. veljače kako očekuje da bi se za tjedan - dva mogao postići dogovor oko nagodbe s Franom Lučićem. I Vlada je ranije potvrdila da će Državno odvjetništvo pokušati postići pravičnu nagodbu s Lučićem.

Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama.

Tema: Hrvatska

Komentari (22)
  • Da se to desilo u nekoj drugoj normalnijoj državi dobia bi sve sto se može dobiti od stana , njege , mirovine i sveg ostalog sto mu treba ... dok u ovoj močvari od države moze samo dobiti infarkt !!!

    8. 3. 2019,   09:46
  • Kazu da se odvjetnici najvise bore za klijenta onda kada odvjetnici zele rijesiti zablljezbe, odnosno hipoteke na vlastitoj nekretnini. Tada su odvjetnici najvise motivirani.

    8. 3. 2019,   10:40
  • Iako je sudstvo neovisno premjer Plenković je odlučio utjecati na DORH, jer ovaj slučaj sramoti RH i pokazuje koliko je ona socijalna država! Žalosno!

    8. 3. 2019,   11:00