Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Važnije mi je mišljenje članova i građana nego vodstva HNS-a'

None Foto: Igor Soban/PIXSELL

Matija Posavec rekao je u Nedjeljom u dva da se HNS treba ispričati zbog ulaska u koaliciju s HDZ-om, a danas kaže da nikad nije dobio više poruka i komentara i da mu je to potvrda ispravnosti njegova stava

Međimurski župan Matija Posavec rekao je u ponedjeljak kako mu je u vezi s izjavom u emisiji "Nedjeljom u dva" da se HNS treba ispričati biračima i članovima zbog ulaska u koaliciju i Vladu s HDZ-om, stiglo više od 1500 poruka potpore i da mu je puno važnije što o tome misle građani, obični članovi stranke nego stranačko vodstvo. 

 U izjavi za Hinu Posavec je rekao kako nikad u životu nije dobio više poruka i komentara, njih više od 1500, i da mu ta potpora znači potvrdu ispravnosti njegova stava, koji je isti već godinama i koji je sada, nakon EU parlamentarnih izbora, gdje je bio eksponiraniji kao nositelj liste HNS-a, stigao do puno većeg broja ljudi.

UNUTARSTRANAČKA BORBA Ivan Vrdoljak o izjavi Posavca: Nikakvih sankcija neće biti...

- Moj stav je takav bio i prije dvije godine, kada je on više bio poznat na lokalnoj razini. Sada se jednostavno 'prelio' na nacionalne okvire, ali moje stajalište je i dalje isto - izjavio je Posavec i dodao da je još čvršći u uvjerenju da bi se parlamentarni izbori trebali održati još ove godine.

Na pitanje o stanju u HNS-u i o tome ima li u toj stranci ozbiljne podijeljenosti i jesu li ga njezini čelnici kontaktirali nakon jučerašnja istupa, Posavec je odgovorio kako mu je puno važnije što o tome misle građani, obični članovi stranke nego stranačko vodstvo. Rekao je i da su u tijeku unutarstranačke rasprave u kojem smjeru dalje treba ići HNS. Ponovio je kako smatra da treba krenuti novim smjerom, izaći svakako na izbore, pa neka birači kažu treba li stranka na ovaj način biti u koaliciji.

Izjavio je i da ga stranka i stranačka tijela mogu sankcionirati zbog istupa, ali on to ne očekuje jer smatra da se ne može nekoga kazniti zato što ima svoj stav. Još je jedanput rekao da je njegov stav isti od početka ulaska HNS-a u Vladu s HDZ-om. Ako je kurikularna reforma bila razlog te suradnje, istaknuo je, činjenica da ona počinje na jesen znači da je razlog za suradnju prestao postojati.

Sisak: Kandidati HNS-a za izbore za Europski parlament održali konferenciju za medije MATIJA POSAVEC 'Ispričavam se javnosti zbog ulaska u koaliciju s HDZ-om...'

Sadašnja situacija se mora raščistiti i parlamentarni izbori su najbolje rješenje, istaknuo je Posavec, dodajući da bi se oni trebali održati još ove godine "jer se u ovom trenutku ne zna koja je to parlamentarna većina, tko je u njoj nakon silnih 'prebjega' i izlazaka iz stranka i zato što su u ovom trenutku četiri ministra pod aferama, što je nedopustivo". Na kraju je zaključio da se u ovom trenutku mandat treba vratiti građanima da oni odluče tko će dalje voditi zemlju. (hru)

Komentari (27)
  • Bolje da neznas sto građani misle

    15. 7. 2019,   19:16
  • Koji to gradjani daju glas HNS-u a da nisu uhljebi, nabroj bar pet ???

    15. 7. 2019,   21:08
  • Matija! Vjerojatno si malo drugačiji od ostalih političara. Ali,nemoj nas farbat, jesmo guske u magli, al nismo tak glupi. Nije HNS u koaliciju sa HDZ-om ušel zbog kurikularne reforme, već zbog FOTELJA. Zanima me, zakaj i zbog koga podmečeš leđa?!

    15. 7. 2019,   19:02