Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Važno je stvarati privlačnu ulagačku i poslovnu klimu'

None Foto: Ured predsjednice

Horvat je pritom je naglasio važnost usavršavanja s ciljem stjecanja novih znanja i vještina te poticanja strukovnih zanimanja i usuglašavanje potreba obrazovanja s potrebama tržišta rada

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je na sjednici Vijeća za gospodarska pitanja istaknula važnost stvaranja privlačne ulagačke i poslovne klime u Hrvatskoj te izrazila nadu da će Vlada nastaviti voditi aktivnu politiku njezina poboljšanja.

Grabar-Kitarović je na 39. redovnoj radnoj sjednici Vijeća za gospodarska pitanja uvodno istaknula kako poduzetnici često upozoravaju na nužnost poboljšanja ulagačke klime, žale se na birokraciju, pravnu nesigurnost, učestale izmjene propisa i kompliciranu regulativu općenito te ističu visoke troškove poslovanja zbog plaćanja državnih nameta, navodi se u priopćenju iz njezina Ureda.

Izrazila je nadu kako će hrvatska Vlada nastaviti voditi aktivnu politiku poboljšanja poslovne i ulagačke klime u Hrvatskoj.

Uvodno izlaganje održao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je Vijeću je predstavio mjere za poboljšanje poduzetničke klime, povećanje investicija i inovacija, pojednostavljenje i ukidanje administrativnih procedura te digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzetnika.

Horvat je pritom je naglasio važnost usavršavanja s ciljem stjecanja novih znanja i vještina te poticanja strukovnih zanimanja i usuglašavanje potreba obrazovanja s potrebama tržišta rada.

Vijeće je s gostima u konkretnoj diskusiji podijelilo svoje stavove, komentare i prijedloge za unaprjeđenje poduzetničke klime, pohvalilo prezentirane mjere te iskazalo potporu ministru u daljnjem radu, zaključuje se u priopćenju iz Ureda predsjednice. 

 

Komentari (10)
  • važno je napravit novu fotku za okruglim stolom za instagramuša profil... ništa drugo... draga precjednice, kao što vam je miljuš krivo poslao poruku - "niste pripremljeni za obnašanje dužnosti predsjednika"! jednostavno NISTE i točka! dakle, "važno je stvarati privlačnu ulagačku i poslovnu klimu", obična je prazna mantra koju prodajete priprostom puku, popraćeno instagram sličicom nekog okruglog stola, domjenka, vesele nasmijane gestakulacije i pozamašnog utroška za taj dernek naravno na naš račun - proračuna Republike Hrvatske... cijela vaša predsjednička kampanja i stolovanje se svodi upravo na to - bjesomučno trošenje novaca iz proračuna RH, a bez ikakve strategije, plana, smisla i koristi! privlačna ulagačka i poslovna klima NE stvara se na domjencima okruglog stola, nego propisima, reformama, preustrojima javne uprave i vojske uhljeba... al jbg da se uvedu reforme, restrikcije, odgovorno i rentabilno trošenje proračunskog novca, tad ne bi bilo za vaše nomadsko cirkusiranje po lijepoj našoj, niti za vaše okruglostolne domjenke, niti instagramska naslikavanja i vaš cirkus bi jednostavno izgubio sjaj burleske, jer kako je Miljuš zgodno primjetio - jednostavno "niste pripremljeni za obnašanje dužnosti predsjednika"

    30. 5. 2019,   11:22
  • Tako je.A i valjalo bi uhljebiti jos par desetaka tisuca u drzavne sluzbe da ne moraju ljudi ici van

    29. 5. 2019,   20:00
  • Jel opet pustila koju suzu?

    29. 5. 2019,   19:58