Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Već danas kreću razgovori s kandidatima za nove ministre"

None Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Mandatar nije htio reći hoće li u Vladi biti Nina Obuljen Koržinek i Ivana Maletić: 'Spekulirati neću. Sloboda je tu, a kada sve bude konsolidirano tada ću točno reći o čemu je riječ'

Mandatar buduće Vade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da tijekom dana kreću u razgovore s kandidatima za ministre, istaknuvši kako će javnost o tome izvijestiti "kada sve bude konsolidirano".

- Danas ćemo imati sastanak jedne skupine u okviru HDZ-a i nakon toga krećemo u razgovore - izjavio je Plenković novinarima u središnjici HDZ-a nakon što je od predsjednice Republike dobio mandat sa sastavljanje nove Vlade, odgovarajući na pitanja kada  počinju razgovori s kandidatima za ministre. 

 Nije želio komentirati medijske špekulacije i nagađanja hoće li u Vladi biti Nina Obuljen Koržinek i Ivana Maletić.

- Spekulirati neću. Sloboda je tu, a kada sve bude konsolidirano tada ću točno reći o čemu je riječ. Mislim da je to u ovoj situaciji jedini odgovoran i ispravan put - poručio je mandatar Plenković.

Za sutra je najavio sastanak s aktualnim i budućim predsjednikom Hrvatskog sabora na kojem će precizno dogovoriti sva pitanja vezana uz konstituirajuću sjednicu Sabora.

Upitan kakvo će stajalište imati buduća Vlada vezano uz odluku MOL-a da bez znanja hrvatskih članova Uprave preveze  600 tona sirove nafte iz Siska u Rijeku, Plenković je odgovorio da će zaštititi hrvatske interese u INA-i, ne samo po tom pitanju, već i inače. 

Komentari (149)
  • Hasanbegovića pod obavezno inače si izdao svoje birače.

    10. 10. 2016,   14:24
  • Sad će opet puno obećati, a ako ispune i jedno bit će dobro.

    10. 10. 2016,   14:33
  • Najsvježiji primjer, koliko su hrvatski elektronski i tiskani mediji u službi NATO nacizma je objava u kojoj je NATO potpuno razotkriven kada je Veliko Izaslanstvo Pokreta za mir Sjedinjenih Američkih Država posjetilo Siriju i svojim očima se uvjerilo što se tamo događa. Nakon povratka održali su konferenciju za tisak u sjedištu UN-a u New Yorku i izjavili: 'Američka propaganda odnosno svi glavni mediji cijelo vrijeme, svih ovih pet godina, grubo su lagali američki narod. U Siriji se ne vodi nikakav građanski rat nego čista američka invazija sa NATO saveznicima na jednu suverenu zemlju'! Ni jedan medij u Hrvatskoj tu konferenciju nije ni spomenuo. Naravno ni demantirao. Ista stvar se dogodila kada je organiziran Marš protiv Monsanta i TTIP-a. Tada su Kaptol, Željka Markić i britansko-američko-izraelski špiclov Orešković organizirali 'Hod za život' kako bi potpuno marginalizirali Marš protiv Monsanta i TTIP-a. Avionsku snimku, koju je napravio HRT, Orešković i najvjerojatnije NATO predsjednica Kolinda zabranili su javno prikazati. To je današnja Hrvatska, opljačkana, prodana, dužna… sa preko 2,5 milijuna ovrha, 350 tisuća blokiranih, uništenom proizvodnjom, zemlja koju vrijedni Slavonci, koji su proizvodili hranu za cijelu Jugoslaviju, napuštaju, katoličkom zemljom u kojoj je prvi čovjek crkve Bozanić dozvolio sklapanje istospolnih brakova jer je homoseksualac, država kojom vladaju lopovi i neradnici, država koja će doživjeti sudbinu goru od Ukrajine i Grčke.

    10. 10. 2016,   14:23