Obavijesti

News

Komentari 35

Već drugi put: Eksplozivom su uništili bankomat u Plodinama

Već drugi put: Eksplozivom su uništili bankomat u Plodinama
7

Isti je bankomat na meti bio i u listopadu 2017. godine. Tada su lopovi eksploziju izazvali uz pomoć plina. Osim materijalne štete na bankomatu i izlogu trgovine, nije bilo ljudskih žrtava

VIDEO

Oko tri sata u noći u četvrtak snažna eksplozija odjeknula je Ulicom Hrvatskog sabora u Zadru te izbila bankomat OTP banke iz ležišta u sklopu trgovine Plodine. Dijelovi bankomata i staklenog montažnog predvorja trgovine letjeli su desecima metara uokolo po parkiralištu. Ukraden je novac, a koliko ga nedostaje i koliko je nastala materijalna šteta, ne zna se ni nakon očevida kojeg je policija obavila u jutarnjim satima tog dana. 

Zadar: Bankomat odletio u zrak drugi put u dvije godine Više na http://bit.ly/2JeYvhh Reporterka: Rozeta Bogeljić

Posted by 24sata on Thursday, March 14, 2019

- Ukupna materijalna šteta će se naknadno utvrditi, a policijski službenici intenzivno provode kriminalističko istraživanje s ciljem otkrivanja počinitelja kaznenog djela, a protiv kojeg je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru  podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela teške krađe i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom rekla je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policijske uprave. 

Još nije poznato kakvom je napravom nepoznati lopov u noći sa srijede na četvrtak izazvao eksploziju te uništio bankomat OTP banke i iz njega odnio zasad nepoznati iznos novca, a lokalni mediji neslužbeno doznaju kako je bankomat raznesen eksplozivnom smjenom plina, na isti način kako je taj bankomat u sklopu trgovačkog centra Plodine raznesen i u listopadu 2017. godine.

Zadarska policija priopćila je kako je očevidom utvrdila da je u Ulici Hrvatskog sabora nepoznati počinitelj oko 3 sata u noći "izazvanom eksplozijom demoliralo bankomat bankarske kuće sa sjedištem u Splitu", a u eksploziji je oštećen i predulaz u trgovački centar u vlasništvu poduzeća iz Rijeke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45
Bankomati na udaru pljačkaša: Dvije eksplozije u Zadru i Istri
Bankomati na udaru pljačkaša: Dvije eksplozije u Zadru i Istri

Neslužbeno doznajemo da je bankomat iz ležišta izbacila eksplozivna smjesa plina. Gotovo identična provala u isti bankomat na istom mjestu dogodila se i u listopadu 2017. godine. Tada su se provalnici, uz pomoć plinske smjese, domogli oko 300 tisuća kuna iz bankomata, a nisu nikad uhićeni.  

Provalnički "rukopis" podsjeća i na provalu u bankomat u Novigradu, zbog kojeg su uhićena dvojica muškaraca. Neslužbeno doznajemo da ovih dana ipak nisu iza rešetaka, odnosno da jedan čeka pravomoćnost presude na slobodi, a drugi je osuđen uvjetno i to samo za napad na službenu osobu.  

U kolovozu 2018., nakon plinske eksplozije bankomata uhićeni su  Ilija Jerković (34) i  Ivan Krijan (48). 

Jerkovića je kriv za krađu Volkswagena u kolovozu 2018., kojim je došao s lažiranom registracijom u Novigrad i upotrebom plina raznio bankomat OTP banke te odnio više od 570 tisuća kuna. Pri tom je napravio štete blizu 200 tisuća kuna. I u ožujku 2018. napravio je sličnu  stvar s bankomatom Karlovačke banke u Karlovcu. Izbušili su tri rupe električnom bušilicom na zidu kraj bankomata, ispustili plin iz dvije plinske boce u dvije rupe, a u treću ugurali električni kabel i izazvali iskru. Šteta na bankomatu je bila oko 75 tisuća kuna, u poslovnici na kojoj se bankomat nalazio još gotovo 80 tisuća kuna. Domogli su se plijena od 390 tisuća kuna.  Jerković je ukrao još jedan automobil. Pred sutkinjom Mitrom Meštrović sve je priznao, a ona ga je osudila  na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora, ali ipak s uvjetnim dijelom.  

- Prema okrivljeniku Iliji Jerkoviću se primjenjuje djelomična uvjetna osuda na način da se za izrečeni dio kazne zatvora u trajanju od  jedne godine primjenjuje uvjetna osuda pa se izvršenje kazne zatvora u trajanju od jedne godine odgađa za vrijeme od četiri godine, te se ista neće izvršiti ako u tom roku ne počini isto ili drugo kazneno djelo - stoji u presudi sutkinje Mitrović.

Njegov drugooptuženi "kolega" Ivan Krijan nije priznao ništa. Oslobođen je i za krađu automobila koji je poslužio za obijanje bankomata u Novigradu, ali i za  samo obijanje bankomata. Osuđen je na šest mjeseci uvjetno na godinu dana samo zbog opiranja policajcu odnosno što je silom spriječio službenu osobu u obavljaju službene radnje. Krijan je, naime,  policajcu bježao iako je ovaj vikao da stane, a kad ga je sustigao, uhvatio ga je za službenu palicu, popularni pendrek, te "podigao ruku stisnute šake u smjeru njegove glave i više puta ga udario po rukama crnom majicom". Na koncu ga je gađao kornjačom. Policajac se izmakao da ga kornjača ne pogodi, a s kolegom policajcem ga je sustigao, svladao i uhitio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..