Obavijesti

News

Komentari 225

"Već iduće godine smanjujemo stopu PDV-a za jedan posto"

"Već iduće godine smanjujemo stopu PDV-a za jedan posto"
1

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je u svojim gostovanjima stranačkog oponenta Zorana Milanovića i stranački program. Otkrio je i da planira smanjiti stopu PDV-a

VIDEO

Ja sam spreman na sučeljavanje. To sam već rekao. Vidjet ćemo kad je najprimjereniji trenutak. Rokovi za predaju izbornih lista počinju teći tek nakon što se odluka Predsjednice objavi u Narodnim novinama, dogovorit ćemo se, ljudi će imati prilike čuti naše programe i argumente, rekao je Andrej Plenković, prenosi RTL.

Komentirao je i svog oponenta Milanovića

- Ja znam tko sam ja i tko je on, mi smo bili kolege u ministarstvu vanjskih poslova početkom 1990-ih i nakon toga se povremeno susreli. U ovom trenutku smo u različitim ulogama, lideri glavnih političkih stranaka. Idem kao lider HDZ-a u pobjedu na ovim izborima. Mislim da smo pripremili kvalitetan program, da ću imati odlične ljude. Evo i ankete pokazuju da smo u zadnja 3 tjedna skočili za 31 posto pa vidim da je dosta nervoze i zabrinutosti na strani SDP-a, bit će još - rekao je Plenković.

- Ja sam na unutarstranačkim izborima stavio četiri točke u fokus. Prvo, da HDZ kao najveća stožerna stranka projicira u hrvatskom društvu političku stabilnost i štiti nacionalne interese. Drugo, da ojačamo pravnu sigurnost jer je to preduvjet i gospodarskog razvoja. Mislim da smo puno učinili na transformaciji pravosudnog sustava, ali da trebamo biti još učinkovitiji i neovisniji, a isto tako funkcioniranje javne uprave u skladu s modernim tehnologijama i da bude pravi servis građanima. Treći i najvažniji dio programa bit će okvir za gospodarski rast i razvoj. - rekao je Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nećemo reći da će država kreirati radna mjesta nego ćemo našim poduzetnicima omogućiti takav kontekst da oni budu ti koji i kreiraju nova radna mjesta i zapošljavaju. I četvrto, da kršćansko načelo solidarnosti bude dio naše političke filozofije kroz socijalno tržišno gospodarstvo i da svak živi dostojanstveno u Hrvatskoj - dodao je Plenković o stranačkom programu.

Planira smanjiti stopu PDV-a

- Mogu otkriti da već iduće godine smanjujemo stopu PDV-a za jedan posto, a do kraja mandata, cilj nam je da PDV bude 23 posto. Porez na dobit smanjujemo na stopu od 18 posto, a za male poduzetnike i obrtnike još znatno manje. Razmatramo i kako smanjiti porez na plaće - otkrio je Plenković u intervjuu za N1.

- Ministar Hasanbegović, koji je ujedno i jedan od članova Predsjedništva stranke, bit će kandidat na idućim izborima, a jamstava tko će biti u vladi, od mene nitko nije čuo još niti u najužem krugu mojih suradnika, pa nije ni on - rekao je Plenković.

- Kolega Karamarko je u ovom trenutku član Središnjeg odbora, nismo razgovarali, prema tome, ne vidim u ovom trenutku ništa novoga u odnosu na ono što znate iz medija u posljednje vrijeme - rekao je Plenković o budućnosti Karamarka u HDZ-u.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 225
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1