Obavijesti

News

Komentari 187

Većina građana razočarana je radom Vlade prošlih 6 mjeseci

Većina građana razočarana je radom Vlade prošlih 6 mjeseci
1

Građanima su očekivanja od ove Vlade u odnosu na početak mandata dramatično opala. Za svakog drugog ispitanika ili njih 51 posto očekivanja od Vlade su ispod onoga sto su mislili na početku

VIDEO

Plenkovićeva je Vlada nakon 417 dana na vlasti doživjela veliku rekonstrukciju, i to točno prije 6 mjeseci. Otpao je Most, u Vladu ušao HNS, ali i cijeli niz nezavisnih zastupnika koji održavaju većinu. Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV pokazuje jesu li sadašnja Vlada te premijer Plenković ispunili očekivanja građana.

Od očekivanja do razočaranja

Građanima su očekivanja od ove Vlade u odnosu na početak mandata dramatično opala. Za svakog drugog ispitanika ili njih 51 posto očekivanja od Vlade su ispod onoga sto su mislili na početku. Za njih 39 posto očekivanja su u skladu s onim što su očekivali na početku mandata, a samo njih 7 posto sada ima veća očekivanja nego na početku mandata. Ne zna njih 3%. 

Dnevnik Nove TV proveo je istraživanje s istim pitanjem i nakon 100 dana ove Vlade. 52 posto ispitanika je od tada nove Vlade imalo očekivanja u skladu s onim čemu su se i nadali. Tek je trećina ispitanika bila već tada razočarana i za Vladu su rekli da je ispod očekivanja, a 10 posto njih bilo je prezadovoljno jer je za njih Vlada bila iznad očekivanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Premijer razočarao građane

A kakva su sada očekivanja od Premijera u odnosu na početak mandata? 52 posto građana je razočarano i smatra da je njegov rad – ispod očekivanja. 39 posto ispitanika ocijenilo je rad Premijera u skladu s očekivanjima u odnosu na početak mandata, a njih 7 posto je zadovoljno i njegov rad ocjenjuje iznad očekivanja. Ne zna njih 2 posto. U siječnju, na 100 dana Vlade, 53 posto ispitanika ocijenilo je njegov rad u skladu s očekivanjima, dok je tada njih 24 posto već bilo razočarano i njegov su rad ocijenili ispod očekivanja. 

Kako građani ocjenjuju Plenkovićevu vladu u odnosu na prethodne?

Plenkovićeva Vlada, uspoređujući je s prethodnom Tihomira Oreškovića, bit će podjednaka – smatra 41 posto ispitanika. Da će biti bolja misli pak njih 39 posto, a lošija njih 18 posto. Ne zna 2 posto. Zanimljivo kako je u siječnju 49 posto građana mislilo kako će ova Vlada biti bolja od prethodne koja je trajala 10 mjeseci.

Plenkovićeva Vlada bolja je u odnosu na Vladu Zorana Milanovića – tako smatra 37 posto građana. Da je podjednaka misli njih 31 posto, a da je lošija, 28 posto građana. Ne zna njih 4 posto. No, opada broj građana koji misle da će ova Vlada biti bolja o Milanovićeve. U siječnju je to mislilo 50 posto ispitanika, da će biti ista njih 29 posto, a lošija 18 posto. 

Napomena:
Istraživanje je za Novu TV provela agencija Ipsos na stratificiranom slučajnom uzorku od 600 punoljetnih građana Republike Hrvatske od 4. do 7. prosinca 2017. godine. Pogreška mjerenja je +/-4%.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu