Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Župnik se na misi posvađao s vjernicima: Zamalo se potukli

None Foto: Fotolia

Sukob je došao do ruba fizičkog incidenta, nakon čega nam je velečasni rekao da mu je svejedno hoćemo li ostati na misi i da možemo napustiti crkvu, što smo i učinili, kazao je sugovornik za eMeđimurje

Nedjeljna misa u Kotoribi gotovo je rezultirala fizičkim incidentom. Naime, kako navodi portal eMeđimurje, župnik M. P. već je na jutarnjoj misi prozivao pojedine vjernike koji nisu bili prisutni, da bi na glavnoj nedjeljnoj misi župnikove kritike i pokude dovele do otvorenog verbalnog sukoba. 

- Na glavnoj misi, nakon samo desetak minuta, sišao je s oltara i posvađao se, praktički, s cijelom crkvom. Sukob je došao do ruba fizičkog incidenta, nakon čega nam je velečasni rekao da mu je svejedno hoćemo li ostati na misi i da možemo napustiti crkvu, što smo i učinili - rekao je sugovornik za eMeđimurje. 

'Preko nekih riječi i uvreda nismo mogli prijeći'

- Znamo da je i velečasni samo čovjek, k tome još i mlad, sa svim ljudskim vrlinama i manama, ali preko nekih riječi i uvreda koje je izgovorio jednostavno nismo mogli prijeći, koliko god je kršćanski opraštati - dodao je. 

Velečasni M. P. preuzeo je župničku službu u crkvi Sedam žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa u Kotoribi u kolovozu 2014. godine, zamijenivši dotadašnjeg župnika Marijana Horvata.  

Župnik je napustio župu i neće se vratiti

Mještani navode da je na početku sve bilo u redu, ali su s vremenom počeli problemi. Kako navode tamošnji vjernici, župnik je znao kasniti na misu ili bi zaspao pa ga je trebalo buditi. Navodno se sukobio i s vjeroučiteljicom kojoj je branio čitati na misi i pripremati djecu za Prvu pričest.  

U srijedu ujutro eMeđimurje je dobilo informaciju da je župnik M.P. napustio župu i da se više neće vratiti, a župa u Kotoribi bi do kraja tjedna trebala dobiti novog svećenika. Čeka se obrazloženje cijelog slučaja i od Varaždinske biskupije.

Tema: Hrvatska

Komentari (104)
  • Umjesto u crkvu iz koje se manje vise nesretni vratite, idite u prirodu sa svojom obitelji i tamo se Bogu molite. Jer je Bog svugdje samo u crkvi nije.

    11. 4. 2019,   10:51
  • 🐑🐑🐑🐑 uvik tribaju pastira.

    11. 4. 2019,   11:00
  • zvuči ko župnik iz moje crkve. mlad i nadobudan lik koji voli primiti pare. na zadnjem posvećenju smo mu pripremili 200 kn (jbg, ja bih mu dala 100, ali eto....). jednom smo mu dali prijedloge da dječju misu prilagodi djeci, a ne da priča o filozofiji i tipa da treba spremnik sa svetom vodom zamijeni za inox, jer stare bakrene posude su zahrđale i skupili su se crvi na spužvama (ne pitajte mene zašto stoje te spužve). na to će on:"mogli biste nam izaći u susret pa kupiti nam inox spremnike." meni su iskočile oči... drugi put nismo ništa posebno rekli niti on nama, osim da je novac na stolu nakon čega on zgrabi ko orao zeca novčanicu i strpa u svoju p*dersku torbicu. bilo je ok svećenika (starijih), ali ovaj misli da je nešto posebno

    11. 4. 2019,   11:04