Obavijesti

News

Komentari 116

Veleposlanik slavio dan Mladića i Karadžića, zovu ga u Zagreb

Veleposlanik slavio dan Mladića i Karadžića, zovu ga u Zagreb
1

Ivan del Vechio, hrvatski veleposlanik u BiH, bio je u srijedu navečer na proslavi dana Republike Srpske, koji se slavi unatoč tome što je neustavan. Nekoliko sati prije predsjednica RS odlikovala je ratnog zločinca koji je raketirao Šibenik

VIDEO

Premijer Andrej Plenković zatražio je od ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić da pozove veleposlanika Hrvatske iz BiH u Hrvatsku na konzultacije. Razlog je jučerašnji odlazak veleposlanika na svečanost kod Dodika.

U Vladi i ministarstvu kažu da nisu bili upoznati s odlaskom veleposlanika Del Vechija u Banja Luku na prijem povodom neustavno proglašenog dana Republike Srpske. 

- Detaljno će se ispitati kako je do toga došlo - priopćili su.

Ministarstvo je oštro osudilo odlikovanje bivšeg oficira JNA Slavka Lisice, u Hrvatskoj pravomoćno osuđenog za ratni zločin počinjenih na području Šibenika 1991. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U srijedu, podsjetimo, na svečanom prijemu u Banja Luci povodom obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske, s Miloradom Dodikom susreo se i hrvatski ambasador u BiH Ivan del Vechio.

Osim njega, u Banja Luci bio je i HDZ-ov Dragan Čović,zatim  Vjekoslav Bevanda, dopredsjednik HDZ-a BiH i još neki istaknuti članovi HDZ-a BiH.

Samo nekoliko sati prije svečanosti predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posthumno je odlikovala Slavka Lisicu, nekadašnjeg časnika JNA koji je 1991. granatirao Šibenik. U  Hrvatskoj je zbog ratnog zločina osuđen u odsutnosti na 15 godina zatvora.

- Zgrožen sam prisustvom ambasadora RH Del Vechia na proslavi neustavnog “Dana RS“, kao jedinog diplomata iz EU. Radi se o diplomatskom skandalu i nedobronamjernom činu koji ne ostavlja prostor za polemiziranje. Ovim ste onemogućili bilo kakav vid našeg daljeg personalnog kontakta i suradnje - poručio je Denis Zvizdić, predsjednik Vijeća ministara BiH na Twitteru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1