Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Velika potraga: Muškarac sinoć s jedrilice pao u more kod Visa

Noćas oko 2 sata ribarski brod je uz pratnju službenog policijskog plovila u luku Vis doteglio pronađenu jedrilicu, na kojoj se nalazio Nijemac kojega je pregledao liječnik i zbrinut je

 Od sinoć traje intenzivna potraga za muškarcem koji je sinoć pao s jedrilice u more u Viškom kanalu, dok je drugi muškarac (61) iz Njemačke pronađen na plovilu u prvim satima petka te osim pretrpljenog šoka nema tjelesnih ozljeda, doznaje se u splitskoj policiji.

 Događaj se zbio u četvrtak u 21.15 sati, kada je zaprimljena informacija od Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka Zadar da je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zatražila isplovljavanje policijskog plovila radi uključivanja u zajedničku akciju traganja i spašavanja za muškarcem koji je s jedrilice pao u more u Viškom kanalu.

 Noćas oko 2 sata ribarski brod je uz pratnju službenog policijskog plovila u luku Vis doteglio pronađenu jedrilicu, na kojoj se nalazio Nijemac kojega je pregledao liječnik i zbrinut je.

"Tijekom jutra nastavljena je akcija traganja za muškarcem koji je sinoć tijekom noći s jedrilice pao u more, kojom rukovodi Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru, a u kojoj sudjeluju plovila Lučke kapetanije i policijsko plovilo", kazala je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Komentari (6)
  • Eto jos jedan primjer nepostivanja mora i njegove siline. Najjaci su mi stranci, vecinom Cesi, koji pokusavaju s plaze u Spltu doplivat do Braca. Kao vidi se i nije daleko. Ne bi pok Rogosic. I onda cudesa. Spasavaj ljudski zivot kojega doticni ne cijeni zbog glupe ideje i pokazivanja prijateljima.

    23. 3. 2018,   13:25
  • Čudi me da se takve stvari dešavaju kad su baš ovih dana idealni uvjeti na moru: bonaca, sunčano i toplo za kupanje, skakanje sa broda... Tko te ljude tjera u avanturu a koji smo mi domaćini da im sve to skupo ne naplatimo?

    23. 3. 2018,   12:05
  • To je ono kad nemaš respekt pred prirodom, nego misliš da si faca....

    23. 3. 2018,   19:01