Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Velika sreća: Prvi susret braće blizanaca nakon čak 70 godina

None Foto: Crveni križ

Braću je spojio poljski Crveni križ. Rođeni su 1946. a majka im je ubrzo umrla. Najprije su poslani u dom, a zatim su obojica posvojena ali u različite obitelji

Braću Georga Skrzyneckog i Lucjana Poznanskog rodila je Poljakinja 1946. godine u Njemačkoj kamo je bila poslana za prisilni rad za vrijeme Drugog svjetskog rata. Nesretna žena teško se razboljela i umrla je par godina kasnije. Mališani su poslani u Poljsku i smješteni u dom za nezbrinutu djecu. Uskoro su došli posvojitelji, ali dječaci nisu poslani u istu obitelj. Razdvojili su ih.

George je ipak saznao, kad mu je bilo 18 godina, da je imao brata. Odlučio ga je potražiti. No godinama nije uspijevao a sedamdesetih je emigrirao u Ameriku, zasnovao obitelj i odustao od potrage. Izgubio je svaku nadu da će ikada pronaći brata.

Braća su ujedinjena nakon istrage mlade žene koja se obratila Crvenom križu za pomoć u istraživanju obiteljskog stabla svojega oca. Ispostavilo se da je taj čovjek, Lucjan Poznanski, brat blizanac kojeg je Skrzynecki tražio godinama. Poljski crveni križ je objavio da se braća spojena na varšavskom aerodromu.

Komentari (7)
  • ma ne kaže se uzalud - Nijedna tvrđava nije tako jaka kao kad se braća braća slažu - jedna lijepa ii dirljiva priča - šteta što je tako dugo prošlo do susreta - ali nikada nije kasno bar za jedan pravi bratski zagrljaj !!!!

    28. 8. 2015,   17:41
  • ee ovo je super.. sretno sad'.

    28. 8. 2015,   17:42
  • Mogu zamisliti njihovu radost i sreću.

    28. 8. 2015,   18:00