Obavijesti

News

Komentari 0

Veliki interes: Skoro 240 tisuća građana posjetilo 'Noć muzeja'

Veliki interes: Skoro 240 tisuća građana posjetilo 'Noć muzeja'
18

U trinaestoj Noći muzeja, koja se 26. siječnja održala u 110 gradova i općina na temu "Muzeji i sport", uz muzeje su sudjelovale mnoge druge baštinske institucije, arhivi, knjižnice, centri za kulturu

VIDEO

Skoro 240 tisuća posjetitelja posjetilo je Noć muzeja, koja se prošli petak održala na više od 230 lokacija u Hrvatskoj, te manjim dijelom u BiH, a taj broj potvrđuje i ovogodišnje geslo popularne manifestacije - "Uvijek bolja!", izvijestilo je Hrvatsko muzejsko društvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sportska Noć muzeja: Večer boksa u Hrvatskom povijesnom muzeju povodom 40. obljetnice meča Parlov - Cuello Više na http://bit.ly/2Bv2E7G Reporter: Ivana Kovačić

Posted by 24sata on 26. siječnja 2018

U trinaestoj Noći muzeja, koja se 26. siječnja održala u 110 gradova i općina na temu "Muzeji i sport", uz muzeje su sudjelovale mnoge druge baštinske institucije, arhivi, knjižnice, centri za kulturu, vjerske zajednice, udruge te obrazovne institucije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Organizator je broj posjetitelja (239.471) obradio na temelju 75 posto pristiglih izvješća sudionka. 

Zagrebački muzeji su uobičajeno bili najposjećeniji, s ukupno 94.575 posjetitelja.  

Muzej suvremene umjetnosti imao je oko 7.910 posjetitelja, Tehnički muzej Nikola Tesla njih oko 7.800, Muzej za umjetnost i obrt 6.723. 

Programi ovogodišnjeg partnera Noći muzeja, Zagrebačkog holdinga okupili su na Zagrebačkom velesajmu više od 2.500 posjetitelja.  

Dječji vrtić Šegrt Hlapić u Sesvetama je, u svojim edukativnim programima zabilježio 1.350 posjetitelja, u vremenu od 18 do 21 sat.

Hrvatsko muzejsko društvo posebno ističe izvješća iz gradova i općina diljem Hrvatske - u Dubrovniku je bilo više od 10.358 posjetitelja, u Splitu 32.514 posjetitelja, što je znatan rast s obzirom na prošlu godinu, dok je muzeje u Zadru posjetilo gotovo 20 tisuća ljudi (prednjači Narodni muzej Zadar s gotovo 14 tisuća posjeta). 

Među splitskim muzejima odličnu posjećenost zabilježili su Muzej grada Splita, Etnografski muzej Split i Hrvatski pomorski muzej. 

Noć muzeja je u Puli posjetilo oko 14.863 ljudi, varaždinski programi imali su 8.228 posjetitelja, slijede Karlovac sa 7.332 te Koprivnica s 3.627 posjetitelja. 

Dvorac Trakošćan je imao čak 2.524 posjetitelja, Muzej grada Šibenika njih 2100, Muzej Vučedolske kulture 1.277, Zavičajni muzej Slatine 1.043, Zavičajni muzej Stjepan Gruber iz Županje 1.277, a Muzeja Međimurja Čakovec 1.100 posjetitelja.

Organizatori Noći muzeja i ove godine zahvaljuju svim sudionicima na zanimljivim programima, svim posjetiteljima, partnerima i medijima na ugodnom ozračju u sportskom duhu, koji je "u toploj siječanjskoj Noći muzeja privukao desetke tisuća posjetitelja u hrvatske muzeje, baštinske ustanove, trgove i ulice gradova i općina u kojima su se odvijali programi". 

Sportskom temom željelo se sagledati postojeće zbirke posvećene sportu, potaknuti stvaranje novih zbirki i muzeja na tu temu, te istaknuti sport kao kulturološku vrijednost koja je prisutna u raznim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva.

Iz Bosne i Hercegovine ove su godine sudjelovali Muzej Širokog Brijega i franjevačka zbirka, Arheološki muzej Franjevačkog samostana na Humcu, Franjevačka arheološka zbirka Sv. Stjepana Prvomučenika iz Gorice i Franjevački muzej iz Tomislavgrada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag