Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ozlijeđen je vatrogasac: Požar pokraj Solina pod kontrolom

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL 10

Vatra se širi sjeveroistočno od Mravinaca i ide prema Pomgradovoj kavi, a stigla je već nadomak brze ceste Solin-Klis, koja je zbog požara sada i zatvorena za promet

Vatrogasac, član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vranjic, ozlijeđen je u srijedu popodne na požarištu na području Klisa te je vozilom hitne pomoći prevezen na odjel za plućne bolesti splitskog KBC-a i stanje mu je stabilno, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom centru u Splitu.

Ozlijeđeni vatrogasac bio je angažiran na gašenju požara u području Majdana kod Klisa, a prema informacijama iz DVD-a Vranjic, trenutačno se osjeća dobro.

Snaga požara na kliškom području, koji je izbio kasno popodne, smanjuje se, a vatrogasci će ostati ondje dežurati tijekom noći.

Brza cesta Solin-Klis, koja je poslijepodne zbog požara bila zatvorena za promet u oba smjera, predvečer je otvorena za promet, izvijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

U poslijepodnevnim satima vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje tog požara u smjeru sela Mravinci, a također su zaustavili prodiranje vatrene stihije u smjeru izvorišta rijeke Jadro koje je na području općine Klis, izvijestili su vatrogasci. Dodali su kako trenutačno nemaju informacija o materijalnim štetama koje je uzrokovao ovaj požar, ali su rekli kako zgarišta mjestimično izgledaju grozno.

'Požar je velik, vatra prijeti i kućama...'

POGLEDAJTE VIDEO:

Požar iznad Solina, gase kanaderi a trenutno kuće nisu ugrožene Više na http://bit.ly/2vmiJuT Reporter: Mateo Ivić

Posted by 24sata on Wednesday, 9 August 2017

 

Na području Majdana kod Solina nešto iznad 14 sati izbio je požar. Gori gusta borova šuma. Vatra se širi sjeveroistočno od Mravinaca i ide prema Pomgradovoj kavi, a stigla je već nadomak brze ceste Solin-Klis. Širi se u pravcu kuća pri čemu vatrena stihija zahvaća nisko raslinje, maslinike i okućnice, doznaje se od kliških vatrogasaca.

 

Veliki požar pokraj Solina I Snimio čitatelj

Vatra se širi sjeveroistočno od Mravinaca i ide prema Pomgradovoj kavi, a stigla je već nadomak brze ceste Solin-Klis, koja je zbog požara sada i zatvorena za promet Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/veliki-pozar-pokraj-solina-gori-borova-suma-zatvorena-cesta-535305 - 24sata.hr 📩 Pretplatite se: http://bit.ly/24sataNews_subscribe Imate priču? ZOVITE I ŠALJITE!

 

Zbog požara je zatvorena i brza cesta Solin - Klis u oba smjera. Zatvorena je i ZC 6148 Trilj - Bisko, javlja policija. Kako doznaje N1, požar je došao do kuća, a jedna je kuća zahvaćena plamenom.

- Vatrena stihija bila se približila kućama u zaseoku Bubići ali su je vatrogasci na tom mjestu zaustavili, no vatra se u drugim smjerovima kreće također prema naseljenim dijelovima te zahvaća maslinike, okućnice - rekao je za Hinu predsjednik DVD Klis Miroslav Boban.

U gašenju požara, kako se doznaje od vatrogasaca, sudjeluju sve raspoložive vatrogasne snage, iz Splita, Omiša, Kaštela i Trogira a u pomoć su u poslijepodnevnim satima pristigli i kanaderi.

- Požar je dosta velik i na nekim mjestima kuće su ugrožene - rekao je zamjenik vatrogasnog županijskog splitsko-dalmatinskog zapovjednika Božo Delić.

Zbog požara je zatvorena za promet  zatvorena brza cesta Soli-Klis te županijska cesta Trilj-Bisko, izvijestila je poslijepodne splitsko-dalmatinska policija.

Vatrogasci obranili kuće u selu Gardun kod Trilja

U poslijepodnevnim satima u srijedu požar je buknuo i na području Trilja, a najkritičnije je bilo u selu Gardun gdje se vatra bila približila kućama, ali su ih vatrogasci uspjeli obraniti, doznaje se od triljskih vatrogasaca.

"Bilo je kritično u selu Gardun gdje se vatra bila približila kućama u zaseocima Skejo i Žuljevići, no naporima vatrogasaca vatrena stihija je zaustavljena i kuće su obranjene," rekao je za Hinu zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trilj Mladen Klarić.

Po njegovim riječima, snaga otvorenog plamena u kasnim poslijepodnevnim satima na tom se požarištu smanjuje te se očekuje da će ubrzo taj požar, u čijem gašenju pomažu i kanaderi, biti stavljen pod nadzor.

 

Komentari (62)
  • Bez panike ljudi!! Već 1.9. stiže kolona domoljubnih audija i riješava sve!!

    9. 8. 2017,   16:16
  • Di su oni.......spremni?

    9. 8. 2017,   16:41
  • Argh!!!!! Bolestan um koji to radi i čeka trenutak najvećih vrućina te vjetra koji će to proširit u još većoj mjeri 😤😤😤😤😤😤 nađite ga/nju više i prestanite štitit!!!!

    9. 8. 2017,   15:43