Obavijesti

News

Komentari 14

Veliku Britaniju izveo je iz EU, a sada želi 'razbiti' Kaliforniju

Veliku Britaniju izveo je iz EU, a sada želi 'razbiti' Kaliforniju

Nigel Farage, engleski političar koji je odigrao važnu ulogu u izlasku Velike Britanije iz EU-a, sada želi od šeste najveće svjetske ekonomije odvojiti njezin istok...

VIDEO

Bad boy Brexita kako je Nigel Farage prozvan u medijima aktivno se pridružuje projektu cijepanja američke države Kalifornije. Glavni razlog cijepanja su oprečni svjetonazori istoka i zapada Kalifornije. Cilj je izolirati holivudsku elitu koja je prva počela pričati o odvajanju na što je motivirao odabir Donalda Trumpa za predsjednika.

Nezadovoljni su izborom vlasti koja, po njihovu mišljenju, guši liberalne svjetonazore, a uslijed njihovih javnih istupa javili su se i stanovnici istoka Kalifornije nezadovoljni nametanjem tih istih svjetonazora.

Jednako kao što liberalni zapad ne želi biti dijelom države u kojoj je na vlasti Trump tako ni konzervativni istok Kalifornije ne želi živjeti u istoj saveznoj državi s holivudskim liberalima. Farage smatra da bi mu velika prednost mogla biti eventualna podrška američkog predsjednika koji bi u slučaju nastajanja Istočne Kalifornije imao još jednog republikanskog senatora.

Plan Farageova tima je održati referendum na dan kongresnih izbora najesen 2018. Kako nalažu kalifornijski zakoni, od približno 40 milijuna stanovnika Kalifornije njih 365.880 morat će potpisati peticiju kako bi se referendum mogao održati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Farage projektu želi pristupiti na isti način na koji je pristupao i Brexitu - okretanjem običnih ljudi protiv liberala, samo ovaj put liberala Los Angelesa. Za Sunday Times je rekao da će to biti sukob holivudske elite s ljudima koji žele raskinuti s lošom vlasti. Dodao je kako je najmanje 78 posto stanovnika Kalifornije nesretno svojom vlasti i nezadovoljno načinom na koji se vodi šesta najveća svjetska ekonomija.

Dvije godine prije ulaska u Europsku zajednicu, 2011. godine Farage je komentirao i proeuropsku kampanju u Hrvatskoj - Nedavno sam posjetio Hrvatsku i vidio da EU radi sve da podmiti političke elite kako bi ušli u EU. Prije dvadeset godina izašli su iz Jugoslavije, a ulazak u EU za njih će značiti novu Jugoslaviju. Pitao bih Hrvate, nakon što su se tako teško izborili za samostalnost: 'Zašto, pobogu, želite opet biti pod nečijom vlašću?'

Bad boy Brexita već godinama lobira protiv EU-a, kolege europarlamentarci nazivaju ga lažljivcem, a njegovu propagandu nacističkom, no unatoč svemu, on još uvijek prima plaću u Europskom parlamentu. Ni za ovu kampanju novca mu neće nedostajati jer na raspolaganju već ima milijun dolara, a donacije su najavili i bogati farmeri s istoka države kojima je dosta utjecaja liberala. Farageov suradnik Andy Wigmore za njih je rekao da se osjećaju napušteno još od doba Reagana te da u Trumpu vide svoju priliku. Istočna Kalifornija, ako postane nova savezna država dala bi još jednog republikanskog senatora, pa i Trumpu referendum te njegov mogući ishod idu na ruku.

Ako do njega dođe, te ako Farage uspije u svom naumu bit će to treće cijepanje neke američke savezne države. Odvajanje Zapadne Virginije od Virginije datira još iz 1863. dok su se Sjeverna i Južna Dakota razdvojile 1889. godine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.