Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Veselin Šljivančanin već će u petak biti na slobodi?

None Foto: AFP

Njegovi će odvjetnici sudu predati zahtjev za oslobađanjem koji planiraju temeljiti na dobrom vladanju i činjenici da je veći dio kazne odslužio

S obzirom na to da je Veselin Šljivančanin već odslužio četiri i pol godine, a dobio je samo pet godine zatvora, već bi se u petak mogao naći na slobodi. Njegovi će odvjetnici sudu predati zahtjev za njegovim oslobađanjem koji planiraju temeljiti na dobrom vladanju i činjenici da je veći dio kazne već odslužio. I Carla Del Ponte, glavna haaška tužiteljica, izjavila je putem glasnogovornice Olge Kavran kako joj je ova odluka suda neshvatljiva, a tužiteljstvo je već najavilo žalbu.
- Ne bih rekla da je ovo debakl tužiteljstva, ali svi detalji bit će navedeni sutra zajedno sa žalbom nakon što proučimo cijelu presudu - rekla je Karvan za HTV.
Sramotnom presudom suda, Miroslav Radić već je oslobođen.

Komentari (5)
  • Aj dobro. Ako krivci dobivaju oslobađajuću presudu, onda će nevini Gotovina izać brzinom svjetlosti iz Haaga. Makar nešto dobro od ove blamaže. Samo nedaj Bože da krenu obrnutim putem, krivci na slobodu, a nevini u zatvor. Tko zna, možda smatraju da će lakše nać mista u ćelijama ako zatvore samo nevine. Zamislite samo, da se od našeg novca (od poreza) plaća doživotno hrana, voda, struja i ostale potrepštine Šljivančinu u zatvoru. Veća mu je kazna da ide na slobodu i mora radit za kruh, zar ne? (....cinizam...!)

    28. 9. 2007,   08:17
  • cini se da ce bit obrnuto...ovaj nas ce dobit 40g zatvora pih.....

    28. 9. 2007,   11:39
  • Nemam pravo komentirat, nisam Vukovarac niti sam to prozivio na nacin na koji su oni tamo prezivjeli !! ali strasno je da zapovjednik pod cijem vodstvom je ubijeno 260 civila ostane NEVIN i puste ga a lakse da ih puste nekom u ruke- NADAM SE nego da mu daju 5 godina i misle da su Hrvati zadovoljni

    28. 9. 2007,   13:43