Obavijesti

News

Komentari 203

Vesna Škare Ožbolt: Plenković i Hasanbegović ne komuniciraju

Vesna Škare Ožbolt: Plenković i Hasanbegović ne komuniciraju
2

Hasanbegović mu svakog dana šalje poruke preko medija, to je znak da ne komuniciraju, a tehnički ministar ima ambicija ostati ministar, a hoće li teško je reći, smatra Škare Ožbolt

VIDEO

Vesna Škare Ožbolt komentirala je za N1 pregovore koji se vode između HDZ-a i Mosta oko sastavljanja nove vlade te izjave i Mosta i HDZ-a. 

- Mislim da se paralelno s ovim temama, koje se daju u javnost, paralelno vodi i određuje strategija koliko će biti ministarstava, tko će biti u njima. U ovom trenutku sigurno traju razgovori o kadrovskim pitanjima. Iskustveno, neozbiljno bi bilo da se dogovaraju programske stvari, a ovo je razgovor u drugom krugu o sedam zahtjeva. Sigurno se odvija jedan razgovor, možda ne toliko čvrst i institucionalan, oko kadrova, kadrovskih križaljki i ustroja vlade - kazala je Škare Ožbolt. 

Robert Anić/Pixsell

'Plenković jednim okom ipak prati što se zbiva u HDZ-u'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ona smatra da je Plenković sada više koncentriran na razgovore s Mostom, ali jednim okom ipak prati što se zbiva u HDZ-u. 

- HDZ je uvijek imao tu naglašenu desnu liniju, ali mislim da bi trebalo dosta ojačati i tu srednju liniju, zbog dobrobiti zemlje - rekla je Škare Ožbolt. 

Upitana je smatra li da li je za Plenkovića izazov izjava tehničkoga ministra kulture, Zlatka Hasanbegovića, koji je rekao da ne poznaje nijednog glasača HDZ-a koji misli da on ne bi trebao ostati ministar.  

- To je u svakom slučaju poruka od strane tehničkog ministra kulture. On mu svakog dana šalje poruke preko medija, to je znak da ne komuniciraju, a tehnički ministar ima ambicija ostati ministar, dobio je dosta glasova i to bi šef stranke morao respektirati, ali hoće li on biti ministar teško je reći. On će jednostavno morati naći dobar balans - smatra Škare Ožbolt. 

Na pitanje je li moguća situacija da se desetak ultra desnih HDZ-ovaca odluči na rušenje Vlade, Škare Ožbolt odgovara da misli da ih nema deset.  

- Bi li mogli u ključnim trenucima blokirati izglasavanje zakona? Mislim da ne, ali će inzistirati na onome što vjerojatno Plenković, kao potencijalni mandatar, neće imati vremena time se baviti, a to su ideološke rasprave, lustracije. Mi moramo pročistiti i lustrirati naše gospodarstvo na način da ga dignemo i da se krene naprijed - smatra Škare Ožbolt. 

'Teško mi je reći tko će biti novi šef SDP-a'

Dotakla se i oporbe. 

- Ne vidim da će ti problemi trajati dugo. Ovo je možda najteži period, 6 mjeseci nakon izbora, to prolaze sve stranke. Ovo kroz što prolazi SDP je dobro, SDP pokazuje razinu unutarstranačke demokratičnosti - kazala je Škare Ožbolt koja nije mogla prognozirati tko bi mogao biti idući predsjednik SDP-a. 

- Teško mi je reći. Vidim da se neki ističu, ali pitanje je hoće li to biti dovoljno. U prošlim izborima bio je Davorko Vidović, Tonino Picula, Zoran Milanović, a onda je napravljen uži izbor i ostala su samo dvojica - kaže.

'Hrvatska je umorna od čekanja'

Što se tiče formiranja nove Vlade, Škare Ožbolt vjeruje da će biti u predviđenom roku. 

- Hrvatska je umorna od čekanja, stalno čekamo novu stabilnu vladu, očekuje se da Vlada koju biramo bude stabilna. Očekujem da bi moglo biti dva tjedna otkako Plenković bude imenovan mandatarom za sastav Vlade - zaključuje Škare Ožbolt za N1.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...