Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Veza s ISIL-om? FBI istražuje Jordanca iz aviona za Beograd

None Foto: Blic

Američka federalna policija (FBI) istražuje je li Jordanac koji je na silu htio ući u kokpit na letu iz Frankfurta za Beograd pokušao oboriti avion i ima li veze s ISIL-om

Rakan Jehad Zuhair Mdonat (29) pokušao je na silu ući u kokpit na letu Frankfurt-Beograd u subotu. Američka federalna policija (FBI) sada istražuje je li pokušao oboriti avion i ima li veze s ISIL-om. 

Veleposlanstvo SAD u Beogradu obaviješteno je o teškom incidentu i FBI već 'obrađuje' slučaj Mdonata, inače američkog državljanina jordanskog porijekla, prenosi Informer.

Mdonat više puta liječen kao psihijatrijski bolesnik, saznaje Informer koji piše i kako je Rakan kod sebe imao i američku i jordansku putovnicu, a u Beograd je krenuo kod oca koji tamo živi.

Rakan bi danas trebao biti ispitan u Trećem osnovnom tužiteljstvu u Beogradu, nakon čega će se donijeti odluka o pokretanju krivične prijave za izazivanje opće opasnosti. Za to bi mogao ići u zatvor na osam godina, piše Telegraf.rs.

Podsjetimo, Mdonat je pokušao otvoriti vrata kokpita dok je zrakoplov bio iznad Austrije. Navodno je urlao da će 'otvoriti vrata zrakoplova'. Savladali su ga ostali putnici koji su ga i čuvali do kraja leta, a nakon što je zrakoplov sletio na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu uhitila ga je srbijanska policija.

Komentari (21)
  • Hipotetski,imao veze sa ISIL-om ili ne...uplašio je prilično ljudi i prouzročio troškove sigurnosnim službama i avio kompaniji...a možda je samo bio "brobni balon" da netko drugi shvati, za neku drugu (ne)priliku koliko je jako osiguranje zrakoplova i koliko se daleko može otiči...u svakom slučaju kazna treba biti drakonska!

    8. 12. 2015,   11:12
  • Najlakše se pravit "lud" kad napraviš glupost..

    8. 12. 2015,   11:30
  • Ma pustite čovjeka, nema on veze sa ISIL-om, on je u Al Qaidi.....haha

    8. 12. 2015,   13:27