Obavijesti

News

Komentari 44

'Politika se trebala isključiti onda kada je izglasala lex Agrokor'

'Politika se trebala isključiti onda kada je izglasala lex Agrokor'
11

Ovaj proces vode vjerovnici i mi ćemo ga dovesti do kraja, no ne želim umanjiti ničiji doprinos pa ni onaj Martine Dalić koja je u danim trenucima bila od pomoći na dnevnoj bazi, rekla je predstavnica vjerovnika

VIDEO

Htjeli smo iskoristi ovu priliku da se obratimo javnosti u svjetlu događaja prošlog tjedna te da kažemo svoje viđenje samog  procesa, kazao je izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško najavljujući izjavu za medije. 

POGLEDAJTE VIDEO

Predstavnica vjerovnika Marica Vidaković kazala je kako se u trećem mjesecu prošle godine činilo da se neće doći do rješenja krize. 

- Danas mogu reći da, zahvaljujući svima koji su nam u tome pomogli, kriza je iza nas, stabilizacija poslovanja i sve ono što ide s urednim poslovnim svijetom, mi danas imamo. U samom smo finišu, i moglo je završiti puno gore da se nije spriječila sistemska kriza. Mislim da trebamo raspravljati argumentima, argumentima interesa i to sve u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Apsolutno mislim da je u zadanim okvirima napravljen dobar posao i molim sve one koji nam mogu bilo kako pomoći, nama vjerovnicima jer to je naš novac, da nam omoguće da zaštitimo naše interese i interese naših kompanija, i da nas puste da to odradimo na miru. Onoliko koliko nam u tom pogledu pomognete, toliko ćemo biti uspješniji na ovome putu - poručila je Vidaković. 

agrokor

Zahvalila je bivšoj potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva Martini Dalić kao i svim savjetnicima koji su u procesu sudjelovali. 

- Za mene je djeljivo poslovno od političkog. Politika se trebala isključiti iz svega 8. travnja kada je zakon donesen u Hrvatskom saboru te je trebala samo nadzirati i pratiti radi li se sve po zakonu. Ovaj proces vode vjerovnici i mi ćemo ga dovesti do kraja, no ne želim umanjiti ničiji doprinos pa ni onaj Martine Dalić koja je u danim trenucima bila od pomoći na dnevnoj bazi i pomogla pozitivno voditi ovaj proces - zaključila je Vidaković.

Peruško: Psihoza koja se stvara u javnosti jako usporava cijeli proces

Fabris Peruško istaknuo je kako cijelom procesu nagodbe ne pomaže, kako je rekao, 'psihoza koja se stvara u javnosti, uglavnom od onih koji nisu dio procesa'. 

agrokor

- To jako usporava cijeli tijek procesa nagodbe. Veliki trenutačni problem koji rješavamo su osporavanja tradžbina koja su napravljena iz taktičkih razloga, a svrha im je onemogućavanje da se proces dovede do kraja. Imamo ih nekoliko. U javnosti se stvara slika da je ne imanje stalnog vjerovničkog vijeća velik problem. No zakon je u tom pitanju vrlo jasan. Vrlo je bitno razumjeti da vijeće predstavlja reprezentativnu većinu svih vjerovnika te da svi imaju svoje predstavnike - rekao je Fabris Peruško. 

Uz Peruška i Vidaković na konferenciji su bili i Pavo Mišković iz Zagrebačke banke te predstavnici VTB-a, Sberbanka i Knighthead fonda. 

agrokor

Maloprodaja i veleprodaja u gubitku

Podsjetimo, Izvanredna uprava Agrokora objavila je u ponedjeljak revidirane konsolidirane rezultate grupe Agrokor i Agrokora d.d. za prošlu godinu.

U koncernu Agrokor u prva tri mjeseca 2018. godine sektori prehrane i poljoprivrede nastavili su pozitivno poslovati, dok su maloprodaja i veleprodaja bilježile gubitak iz operativnog poslovanja, pokazuje najnovije mjesečno izvješće izvanredne uprave Agrokora objavljeno u ponedjeljak, u kojem se navodi i kako se očekuje da će najveći dio posla oko ugovora o nagodbi biti završen do kraja svibnja.

Agrokor na savjetnike potrošio 321,4 milijuna kn - bez PDV-a
Agrokor na savjetnike potrošio 321,4 milijuna kn - bez PDV-a

Izvješće izvanredne uprave za razdoblje od 11. travnja do 10. svibnja pokazuje da je sektor maloprodaje i veleprodaje u prva tri mjeseca ostvario 2,87 milijardi kuna prodajnih prihoda, uz negativnu EBITDA (dobit iz operativnog poslovanja, u koju nije uključena naknada za upravljanje) od 4,2 milijuna kuna.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)