Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Video: "Psi su zapeli u kanalu. Bili su već na izmaku snaga..."

None Foto: snimio čitatelj 24sata 5

Netko je primijetio bespomoćna pse kako se nalaze iznemogli u jednom odvodnom kanalu u polju kraj Lekenika. Bilo je oko metar vode te se sami nisu mogli izvući. Padao je mrak i temperatura je bila sve niža

Prolazila sam i vidjela kako su psi zapeli u kanalu. Bili su potpuno prljavi i mokri i nikako nisu mogli izaći, ispričala nam je to čitateljica 24sata koja je u utorak oko 16 sati kraj Lekenika snimila policijsku akciju spašavanja pasa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, netko je primijetio bespomoćna pse kako se nalaze iznemogli u jednom odvodnom kanalu u polju. Bilo je oko metar vode te se sami nisu mogli izvući. S obzirom na to da je ubrzo pada mrak te je temperatura bila sve niža, postojala je opasnost da se životinje teško pothlade i uginu. Netko od građana pozvao je centar 112, a prvi su do njih došli prometni policajci.

Foto: snimio čitatelj 24sata

- Našli službenici su otišli provjeriti kako mogu pomoći i zatekli su pse, teške oko 40 kilograma, kako su zapeli u kanalu. Bili su iznemogli i na izmaku snaga. Pomogli su im da izađu - rekli su nam iz PU Sisačko-moslavačke.

Prema snimci naše čitateljice, patrola je parkirala blizu kanala te se jedan od policajaca uz građanina spustio do pasa. Uspjeli su ih primiti za tijelo i izvući na sigurno.

Prva izvučena životinja nije pobjegla već je pričekala svog prijatelja. Iako su oba psa bila umorna, čim je i drugi stigao na suho, potrčali su jedan drugom u pozdrav i veselo odšetali dalje.

Kako neslužbeno doznajemo, skromni policajci nisu se pohvalili kolegama koji ne bi ni znali za dobro djelo da akciju nije snimila naša čitateljica.

Komentari (19)
  • vaka čast----

    7. 3. 2019,   16:05
  • Svaka čast depčkima u plavom.... Čestitam...

    7. 3. 2019,   16:04
  • E bravo ljudi..svaka čast..ovo je lipo vidit a ne ubia pasa zatuka pasa bacia ga..bravooo još jednom

    7. 3. 2019,   16:02