Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Video skandal mu nije štetio: Strache ulazi u EU parlament?

None Foto: Felix Hörhager/DPA/PIXSELL

Heinz-Christian Strache, bivši zamjenik austrijskog premijera Sebastiana Kurza, snimljen je u vili na Ibizi kako dogovara mito za stranku, blati premijera, spominje orgije i drogu...

Izgleda da tzv. Ibiza-afera nije naštetila bivšem vicekancelaru Austrije. Heinz-Christian Strache (50) bi tako mogao ući u EU parlament. Strache nakon izbijanja afere zbog kratkog roka nije mogao povući svoju kandidaturu i bio je zadnji na listi austrijske Slobodarske stranke (FPÖ). No dobio je više od 33.500 preferencijalnih glasova. Za direktni mandat dosta je oko 33.000. Osim toga još nisu prebrojani svi glasovi. Čekaju se rezultati iz Tirola, Vorarlberga, Koruške i Gradišća te nekoliko glasova koji su se slali poštom. Ne zna se da li će Strache svoj mandat i prihvatiti, piše OE24. 

SKANDAL TRESE AUSTRIJU 'Imam saznanja da je Kurz orgijao u narkomanskoj sobi'

Podsjetimo, zbog tajnog videa snimljenog u vili na Ibizi u kojem Strache i njegov kolega iz stranke Johann Gudenus blate premijera, dogovaraju kupovinu novina i objašnjavaju navodnoj nećakinji oligarha kako da zaobiđe zakon i investira novac u njihovu stranku, pala je austrijska vlada. Strache je morao dati ostavku, a navodno mu prijeti i zatvor. 

Komentari (9)
  • Nošta ovi Austrijanci nisu pametniji od Hrvata . I kod njih je pravilo “što veći lopov to više glasova na izborima “ !

    27. 5. 2019,   17:40
  • dobro kažu da je politika k....

    27. 5. 2019,   16:15
  • da se posluzim njegovim rijecnikom, politika je sranje............

    27. 5. 2019,   17:03