Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Video šokirao svijet: Učenik je uperio pištolj učiteljici u glavu

None Foto: Screenshot/

FRANCUSKA: Srednjoškolac koji je zbog kašnjenja na nastavu dobio neopravdani sat izvukao je pištolj i uperio ga nastavnici u glavu. Optužen je za teški napad, a slučaj je na noge dignuo cijelu zemlju

Nakon što je zakasnio u školu, 15-godišnji srednjoškolac ušetao je u razred i nastavnici koja je taman upisivala u dnevnik njegov izostanak sa sata glavu uperio pištolj u glavu i rekao: 'Upiši da sam prisutan na nastavi od početka'

Incident koji se dogodio četvrtak u srednjoj školi Edouard-Branly u pariškom predgrađu Creteil snimao je njegov kolega iz razreda i objavio ga na društvenim mrežama, piše BBC.

Prema pisanju lokalnih medija, 15-godišnji tinejdžer je izjavio da je sve to bila šala i da pištolj nije pravi. No profesorici njegova šala nije bila smiješna, u petak ga je prijavila policiji, a tinejdžer se, u pratnji oca, istoga dana pojavio u policijskoj postaji. Optužen je za teški napad i odveden u pritvor. 

Prema pisanju pariških novina, tinejdžer je bio bijesan jer mu je nastavnica zbog kašnjenja upisala da je izostao sa sata

Slučaj je dignuo na noge cijelu zemlju, pa je incident oštro osudio ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner.

Škola je kolijevka Republike, mjesto u kojem se uči poštovanje - izjavio je tijekom posjeta policijskoj postaji u istočnom dijelu Pariza.

Reagirao je i francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji je istaknuo da su 'prijetnje nastavnicima neprihvatljive'. Dodao je i da je od ministra unutarnjih poslova zatražio poduzimanje konkretnih mjera kojima će se takvi pojedinci kazniti i izbaciti iz škola. 

 

Komentari (57)
  • eto..to vam je valjda ok.. a onu jadnu babu što se malo derala na vašu dječicu i malko ih čušnula.. na robiju..

    22. 10. 2018,   10:48
  • Danas plastični pištolj , a sutra pravi . Takvog odmah zatvorit na 10 god. , vidi se na njemu kojim putem je krenuo !

    22. 10. 2018,   10:48
  • I "slučajno" je to opet crnac ali bijelci su rasisti. To je problem. Francuzi su si sami krivi, nekoć normalna zemlja u sred Europe, danas Uganda u sred Europe. Tako će uskoro bit cijela Europa sad kad su i Arapi dobrodošli. Sve u ime ljudskih prava, samo se bijelca više ne pita o pravima.

    22. 10. 2018,   11:10