Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vidimo se iduće godine draga: Pande su odustale od parenja

None Foto: Reuters/Pixsell 8

Ženke pande ovuliraju jednom godišnje, a ovulacija traje 36 sati. Zaposlenici Zoo-a u Edinburgu pokušali su spojiti Yang Guanga i Tian Tian, no pande nisu bile za to

Otkako su stigli u zoološki vrt u Edinburgu, pande Yang Guang i Tian Tian gledale su se kroz rešetke kaveza. Čim su otkrili da je ženka Tian Tian počela ovulirati, što se kod panda događa jednom godišnje, zaposlenici Zoo-a odlučili su spojiti dvije pande. Napravili su tunel kojim su spojili njihove kaveze kako bi se mogli pariti, jer ovulacija kod ženki traje tek 36 sati. 

Prvi dan bio je fijasko, dok su drugi dan pande počele izmjenjivati nježnost. Zaposlenici Zoo-a bili su presretni jer su bili uvjereni da će pande imati potomstvo. No nakon nekoliko sati maženja pande su se razišle. Do novog parenja pričekat će još godinu dana, piše Daily Mail.

Komentari (16)
  • nije mlada htjela dat na prvom spoju... jbg... idući put plati večericu, šetnja, kino. i kad se doma vrati umorna možda te ne odbije... hehhe

    6. 4. 2012,   18:05
  • Ovaj pando nije sigurno Vucin,nije normalan,kurac mu se ne diže,niti on može šta sprčit...

    6. 4. 2012,   17:55
  • Izumrit će jer su ljudi nesposobni upalliti par svijeća i pustiti im neku glazbu uz dobro vino. heh, ako su u south parku uspjeli pariti slona i svinju, mogu ovi i pande .

    6. 4. 2012,   19:04