Obavijesti

News

Komentari 63

Tijelo u zamrzivaču: 'Vidovnjak nam je rekao da je ona ubijena'

Tijelo u zamrzivaču: 'Vidovnjak nam je rekao da je ona ubijena'
7

BIO IM JE ZADNJA NADA Obitelji je vidovnjak rekao da je ubijena, čak im je rekao i gdje je zakopana, no ondje ništa nisu pronašli. Rođak tvrdi da nije onako kako policija priča...

VIDEO

Sve o stravičnom slučaju čitajte u velikom SPECIJALU

Čuo sam se s policajcima, idem sad tamo, želim biti prisutan dok se bude radila obdukcija, rekao nam je rođak Jasmine Dominić, istodobno ljutit i tužan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:39

Zatekli smo ga u njegovu domu u Palovcu, svega nekoliko ulica dalje od kuće u kojoj je u zamrzivaču u subotu pronađeno tijelo za koje se sumnja da je Jasminino. Zbog njezina ubojstva međimurska policija uhitila je i kazneno prijavila njezinu sestru Smiljanu Srnec (45). Njihov rođak ne vjeruje da se sve dogodilo tako kako je izvijestila policija.

'Čudno je da nitko nije znao za jezovitu tajnu u Međimurju...'
'Čudno je da nitko nije znao za jezovitu tajnu u Međimurju...'

- Meni to sve smrdi. Nakon toliko godina da su je našli u kući u škrinji. I da je tamo bila cijelo vrijeme.

Dok je govorio, od nervoze mu je drhtala usnica. Nije se htio predstaviti, no otkrio je da je na slučaju Jasminina nestanka radio čak i vidovnjak, čijeg se imena nije mogao sjetiti.

- Ja sam prije 15 godina angažirao vidovnjaka iz Bjelovara. Riješio je policiji nekoliko slučajeva i mislio sam da može pomoći i oko Jasmine. Rekao je odmah da je ubijena i zakopana te čak lokaciju gdje je zakopana, no tijelo tamo nije nađeno - rekao je.

Smiljana godinama uvjeravala obitelj da se čuje s Jasminom
Smiljana godinama uvjeravala obitelj da se čuje s Jasminom

Na naše pitanje je li policija pretraživala ranije kuću u kojoj je nađeno tijelo, zdvojno je odmahnuo rukom.

- Ma to su oni samo površinski. Tražili su po dvorištu, oko kuće, no u kući očito nisu gledali - ogorčeno kaže i odlazi spremiti se za odlazak do policijske postaje.

Komentara nisu imali ni ukućani iz kuće strave u Palovcu. Zaručnik Smiljanine najstarije kćeri u prolazu je tek kratko dobacio kako zbog istrage ne smiju ništa govoriti te nas zamolio da ih pustimo na miru.

Smiljana priznala ubojstvo? 'To nije točno, bio sam na policiji...'
Smiljana priznala ubojstvo? 'To nije točno, bio sam na policiji...'

- Obratite se policiji i državnom odvjetništvu, oni će vam sve reći - nervozno je poručio. Iako se očekivalo da će je već u ponedjeljak voditi na ispitivanje u tužiteljstvo, a potom i na sud zbog određivanja istražnog zatvora, varaždinski Županijski državni odvjetnik Darko Galić odlučio je iskoristiti zakonsku ovlast koja mu omogućuje da uhićenoj odredi pritvor u trajanju do 36 sati od trenutka uhićenja. Taj pritvor sudac istrage može produljiti za još maksimalno 36 sati ako je potrebno prikupiti dokaze, no samo za kaznena djela poput ubojstva, za koje je zapriječena kazna zatvora pet godina ili više.

'Tijelo je bilo zgrčeno'

Tijelo ubijene Jasmine Dominić u škrinji bilo je u jednom komadu, skvrčenih nogu, glave na koljenima, sklupčano u fetus položaju.

Bilo je zamrznuto, zbog čega se moralo čekati da se odmrzne kako bi se mogla obaviti obdukcija. Položaj tijela i prije obdukcije istražiteljima govori da je Jasminino tijelo u škrinju ubačeno neposredno nakon njezine smrti - prije nastupa mrtvačke ukočenosti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a