Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tijelo u zamrzivaču: 'Vidovnjak nam je rekao da je ona ubijena'

None Foto: Vjeran Zganec Rogulja/ PIXSELL 7

BIO IM JE ZADNJA NADA Obitelji je vidovnjak rekao da je ubijena, čak im je rekao i gdje je zakopana, no ondje ništa nisu pronašli. Rođak tvrdi da nije onako kako policija priča...

Sve o stravičnom slučaju čitajte u velikom SPECIJALU

Čuo sam se s policajcima, idem sad tamo, želim biti prisutan dok se bude radila obdukcija, rekao nam je rođak Jasmine Dominić, istodobno ljutit i tužan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zatekli smo ga u njegovu domu u Palovcu, svega nekoliko ulica dalje od kuće u kojoj je u zamrzivaču u subotu pronađeno tijelo za koje se sumnja da je Jasminino. Zbog njezina ubojstva međimurska policija uhitila je i kazneno prijavila njezinu sestru Smiljanu Srnec (45). Njihov rođak ne vjeruje da se sve dogodilo tako kako je izvijestila policija.

SUDSKI VJEŠTAK: 'Čudno je da nitko nije znao za jezovitu tajnu u Međimurju...'

- Meni to sve smrdi. Nakon toliko godina da su je našli u kući u škrinji. I da je tamo bila cijelo vrijeme.

Dok je govorio, od nervoze mu je drhtala usnica. Nije se htio predstaviti, no otkrio je da je na slučaju Jasminina nestanka radio čak i vidovnjak, čijeg se imena nije mogao sjetiti.

- Ja sam prije 15 godina angažirao vidovnjaka iz Bjelovara. Riješio je policiji nekoliko slučajeva i mislio sam da može pomoći i oko Jasmine. Rekao je odmah da je ubijena i zakopana te čak lokaciju gdje je zakopana, no tijelo tamo nije nađeno - rekao je.

ZATUKLA JU JE ZBOG NOVCA? Smiljana godinama uvjeravala obitelj da se čuje s Jasminom

Na naše pitanje je li policija pretraživala ranije kuću u kojoj je nađeno tijelo, zdvojno je odmahnuo rukom.

- Ma to su oni samo površinski. Tražili su po dvorištu, oko kuće, no u kući očito nisu gledali - ogorčeno kaže i odlazi spremiti se za odlazak do policijske postaje.

Komentara nisu imali ni ukućani iz kuće strave u Palovcu. Zaručnik Smiljanine najstarije kćeri u prolazu je tek kratko dobacio kako zbog istrage ne smiju ništa govoriti te nas zamolio da ih pustimo na miru.

ODVJETNIK I SUPRUG DEMANTIRAJU Smiljana priznala ubojstvo? 'To nije točno, bio sam na policiji...'

- Obratite se policiji i državnom odvjetništvu, oni će vam sve reći - nervozno je poručio. Iako se očekivalo da će je već u ponedjeljak voditi na ispitivanje u tužiteljstvo, a potom i na sud zbog određivanja istražnog zatvora, varaždinski Županijski državni odvjetnik Darko Galić odlučio je iskoristiti zakonsku ovlast koja mu omogućuje da uhićenoj odredi pritvor u trajanju do 36 sati od trenutka uhićenja. Taj pritvor sudac istrage može produljiti za još maksimalno 36 sati ako je potrebno prikupiti dokaze, no samo za kaznena djela poput ubojstva, za koje je zapriječena kazna zatvora pet godina ili više.

'Tijelo je bilo zgrčeno'

Tijelo ubijene Jasmine Dominić u škrinji bilo je u jednom komadu, skvrčenih nogu, glave na koljenima, sklupčano u fetus položaju.

Bilo je zamrznuto, zbog čega se moralo čekati da se odmrzne kako bi se mogla obaviti obdukcija. Položaj tijela i prije obdukcije istražiteljima govori da je Jasminino tijelo u škrinju ubačeno neposredno nakon njezine smrti - prije nastupa mrtvačke ukočenosti. 

Komentari (63)
  • Je tesko pogodit je li ziva ili mrtva. Ne moze biti oboje. Da je ispala ziva nitko nebi niti spominjo vidovnjaka. Vidovnjak je mogao odma i rec da je u skrinji. Ta gatanja se svode na davanje nekoliko sirokih predvidjanja kojima osoba sama sebi daje znacenje. Npr nostradamus rekao "Vidim 2 goruca kamena", i onda par stotina godina kasnije se dogodi 9/11 i ljudi pocnu pretpostavljat da je to to.

    19. 2. 2019,   07:53
  • Stjecem dojam da vecina obitelji stiti ovu sestru ubojicu koja je ocigledno po zivotnom profilu citav zivot problem...ili se tu radi da je vecina clanova obitelji bila jalna na ubijenu jer je skolovana bila,radila imala normalan zivot bez problema...a suska se da je otac namjeravao ostaviti imovinu ubijenoj a ova kad ej to doznala inace problem doslovce poludila i koknula sestru...pa kad je imala supruga kepeca papucara koji nije smio provoriti u skrinju znas koliko je sati..ova gromada,gorila je ocito bila dominantan lik u kuci...stari bio pijanac,suprug papucar i onda se odnekud pojavio zet koji ej to otkrio..da je ova znala sto ce ovaj uciniti i njega bi koknula i strpala u frizider...horor

    19. 2. 2019,   07:34
  • Bogme,ve me već pomalen stroh i ove naše škrije doma ...

    19. 2. 2019,   07:31