Obavijesti

News

Komentari 31

Vijećnici potvrdili visoke plaće županu Ževrnji i zamjenicima

Vijećnici potvrdili visoke plaće županu Ževrnji i zamjenicima
1

Samo osam od 35 vijećnika glasalo je protiv da se umanji plaća župana Zlatka Ževrnje, njegovog zamjenika Luke Brčića, iz redova HDZ-a te Ante Šošića (HČSP)

VIDEO

Na sjednici Vijeća Splitsko-dalmatinske županije u utorak raspravljalo se o korekciji plaća županu i dvojici njegovih zamjenika koje su od 18.000 do 20.000 kuna. Samo osam od 35 vijećnika glasalo je protiv da se umanji plaća župana Zlatka Ževrnje, njegovog zamjenika Luke Brčića, iz redova HDZ-a te Ante Šošića  (HČSP). Time su izrekli svoj negativan stav lanjskom zahtjevu Vlade da se plaće političkih dužnosnika smanje za oko dvije tisuće kuna. 

- S obzirom na njihov rad oni zaslužuju ovakvu plaću, ako ne i veću. Ova županija još nije iskoristila maksimalni koeficijent za plaću župana. Nezahvalno je govoriti o plaćama pored ovolikog broja nezaposlenih, ali je sramotno govoriti da su plaće župana najveće, to je laž! Najveće plaće su u javnim poduzećima - rekao je Ante Sanader, bivši župan, također HDZ-ovac.

Nikša Jajac, vijećnik s liste don Ivana Grubišića smatra kako se nije trebalo tako odlučiti bez obzira koju količinu posla obavljaju županijski dužnosnici.

-  Ne sumnjam da župan i zamjenici kvalitetno obavljaju ogromnu količinu posla, ali ako to postavimo kao temelj, onda zaposlenici u svim srednjim školama, kao i liječnici u Domovima zdravlja, kojima je osnivač Županija, također, kvalitetno obavljaju veliku količinu posla. Možemo li i za njih učiniti isto? - pitao se Jajac.

'Od župana veće plaće imaju predsjednik države i Vlade'

Vedran Lendić iz SDP se složio s Jajcem da se radi o neprimjernoj odluci u pogrešnom trenutku te da od splitskog župana jedino veće plaće imaju predsjednik države i Vlade.

- Niti je trenutak, a niti je naša popularnost tolika da bi netko tek tako prešao preko ovoga. Mi kao da se natječemo kako bi pokazali ljudima da nismo baš potrebni. Ovdje razgovaramo o plaćama od 18.000 do 20.000 kuna, ne rade se korekcije na minimumu nego na maksimum. Iznad župana veće plaće imaju samo predsjednici države i Vlade - poručio je Lendić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...