Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vikali su na Sapunara: 'Smeće jedno! Lažeš! Ti si uzeo novce!'

None Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Nakon izlaska iz sudnice Sapunar je rekao kako mu je sve to izgledalo "zabavno".  Kalmetu i ostale optužnica tereti da su za izvlačenje novca iz cestarskih poduzeća

Izrazito mi je zadovoljstvo što jednom profesoru i doktoru mogu reći u lice da laže, rekao je Damir Kezele suočavajući se u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu na suđenju Božidaru Kalmeti i njegovim suradnicima.

Kalmeta i ostali su podsjetimo optuženi za izvlačenje novca iz cestarskih poduzeća.

Kezele tvrdi da mu Sapunar nije predavao novac u njegovom uredu.

U istom tonu je nastavio i okrivljeni Jurica Prskalo, koji je gledajući Sapunara u oči povikao: 'Lažljivče, kako te nije sram? Uništio si mi sve! Uništio si mi obitelj'.

Najagresivniji je bio Mario Lovrinčević

- Lažeš ser... glupi. Lažeš smeće jedno! Ti si sve uzeo, ti si uzeo novac - vikao je na Sapunara. Nakon izlaska iz sudnice Sapunar je rekao kako mu je sve to izgledalo "zabavno".  

Daniel Kasap/Pixsell SAPUNAR NA SUĐENJU KALMETI: 'HAC, Hrvatske ceste i Viadukt su surađivale s Fimi Medijom'

Podsjetimo, svjedok pokajnik Josip Sapunar ustvrdio je na prošlom ročištu na suđenju bivšem ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti i njegovim suradnicima za izvlačenje novca iz cestarskih poduzeća da su da su Hrvatske autoceste, Hrvatske ceste i Viadukt surađivale s Fimi Media te kako je u nekoliko navrata nosio novac  optuženima Ivanu Berketu i Damiru Kezeleu.

Uz Kalmetu su optužnicom obuhvaćeni i njegovi najbliži suradnici iz ministarstva - bivši državni tajnik te predsjednik Nadzornog odbora HAC-a Zdravko Livaković te državni tajnik Milivoj Mikulić koji je također bio u upravi HAC-a. U optužnici se spominje i bivši čelnik HAC-a i Hrvatskih cesta (HC) Stjepko Boban, čelnici građevinskih tvrtki Damir Kezele, Miroslav Bunić i Petar Pečin te ljudi iz HAC-a i HC-a Jurica Prskalo, Mario Lovrinčević i Sandro Vukelić.

Drugi krak afere Remorker proširio se na Hrvatsku gospodarsku komoru i njenog dugogodišnjeg čelnika Nadana Vidoševića.

Komentari (44)
  • Ekipa se treba uzet za ručice i ringe-ringe raja na Golom otoku počet obnovu zapuštenih objekata...

    8. 4. 2019,   11:44
  • hdz.....zna se !!!! glasajte opet za njih !!!!

    8. 4. 2019,   11:48
  • Kalmetu treba priupitati i o zamjeni poljoprivrednog zemljišta za građevinsko u Kruševu,lako je preispitati o kome i čijem zemljištu se radi.

    8. 4. 2019,   11:51