Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vilin konjic iz 'Jurskog parka' prestravio sve osim curice (3)

None Foto: Profimedia

SAD: Golemi tamno zeleni kukac izgledao je i zvučao kao mini helikopter. Stariji ukućani 'umrli' su od straha dok je trogodišnjakinja pokušavala uloviti 'čudovište'

Britanka Rowena Wilkinson (53) iz Weston Turvillea otrčala je u kuću čuvši kćer Molly (24) i prijateljicu Ellie Shelby (24) kako vrište. Ušla je i šokirala se vidjevši vilin konjica iz 'Jurskog parka'. Golemi tamno zeleni kukac od 20 centimetara letio je po dnevnoj sobi kao helikopter

- I zvučao je kao mini helikopter. Kao neko čudovište iz Jurskog parka. Nisam znala bi li pobjegla ili ga slikala - rekla je majka troje djece. Ipak, uspjela ga je uslikati kada se umirio, piše Daily Mail

Tada se prišuljala kako bi otvorila prozor. Golemo čudovište je odletjelo i na sreću, nije se vratilo. Molly i Ellie bile su prestravljene. Međutim, Shelbyjinu kćer, Islu Parkin (3) oduševio je vilin konjic. 

- Bilo je zapravo presmiješno kako moja kćer i Ellie vrište, a Isla ga pokuša uloviti - rekla je Rowena.

Vilin konjici postoje već 325 milijuna godina. Prijete im insekticidi, zagađenje vode i isušivanje močvarnog područja zbog naseljavanja ljudi. Međutim, stručnjaci kažu kako im broj opet raste zahvaljujući toplijem vremenu i zaštiti staništa. 

Komentari (73)
  • U kuhinju ušao veliki skakavac,nisam ga skužila,a kad sam vidjela kako me gleda onim svojim crnim očima..skočila sam tako da bi mi i najbolji atletičar pozavidio.Gledali smo se licem u lice.Uzela sam plastičnu vrećicu,skupila hrabrosti,i ulovila ga.Strava.

    29. 7. 2014,   12:01
  • Hrvatska: "Uletilo nešto strašno u stan". U subotu 26.07 u mirnim popodnevnim satima,odmarao sam se mirno u horizontali svog kauča. Mir i blagostanje gledanja televizije presjekao je prodoran zvuk zvona na vratima. Lagano sam,onako bojažljivo prišao vratima i otvorio ih! Tako sam se prestravio i skoro još jedan moždani dobio kad sam na vratima vidio punicu. Zalupio sam vratima i vrišteći otrčao u spavaću sobu,zavukao se u ormar,čučnuo i prestravljeno čekao suprugu da dođe.

    29. 7. 2014,   13:18
  • Vilinski konjici su letjteli uz dinosaure, dok su još ovi hodali po zemlji. Do dana današnjeg se nisu ništa promijenili, pa mora da je majka priroda napravila odličan posao kada ih je dizajnirala tako kako je. Tko ih je gledao kako lete zna kako su to stvarno graciozna bića, čovjeku ne preostaje ništa drugo nego da pokuša na što bolji način kopirati majku prirodu koja ja najbolji dizajner na svijetu. Kada bi skupili sve kukce na ovome svijetu zajedno bi težili više nego svi sisavci zajedno. Nama su oni ''gadni'', ali moramo im priznati da će oni biti ovdje još jaaaako dugo nakon što nas više ne bude jer su stvarno izdržljivi i mnogobrojni. Ljepota je u očima promatrača, tako je i ovaj kukac nekome prekrasan a nekome ogavan. Isto bi se mogli reći i za nas ljude.

    29. 7. 2014,   13:43