Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vinković: Ma nemaju oni na što uopće objesiti kaznu

None Foto: Krunoslav Petrić 3

Gradonačelnik Đakova Vinković kaže da je priča o lažiranju putnih troškova smicalica pred izbore te će tužiti Sabor, koji izglasava stupidne zakone

Nakon što ga je Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo s 10.000 kuna jer je navodno lažirao putne troškove u Zagreb, đakovački gradonačelnik i SDP-ov zastupnik u Saboru oštro obrušio na Povjerenstvo, ali i na cijelu Vladu najavivši tužbu protiv Sabora.
- Sve je to bila namještaljka meni, upriličena baš pred izbore kako ne bih ponovno postao gradonačelnik. Za troškova puta u Zagreb podignuo sam 17.000 kuna, a kada su me počeli za to prozivati, taj sam novac uplatio u državni proračun. Oni to niti ne znaju, a sada me, šest mjeseci poslije, kažnjavaju a da me nitko nije ni pozvao da opravdam troškove. Povjerenstvo je tako preuzelo i sudbenu ulogu i ja sam prvi kojem su odredili kaznu - ljutio se Zoran Vinković i rekao kako Povjerenstvom dirigira isključivo HDZ i Vladimir Šeks, a da je Sabor postao mašinerija za izglasavanje stupidnih Zakona HDZ-ovih ministara.
- Ovu si odluku Povjerenstvo doista može objesiti na neku stvar, čak ne ni na 'onu' stvar jer je ni nemaju. A vidjet ćemo još koliku će kaznu platiti članovi uprave HEP-a, Podravke i HŽ-a za krađe golemih svota novca iz državne blagajne - dodao je Vinković.

Komentari (4)
  • imaju, imaju oni velika muda. jer se inače nebi drznuli raditi nam ovo što nam rade

    25. 9. 2009,   13:47
  • Nu, lopova, od maleckog političara, do vrha, ee, jadni mi

    25. 9. 2009,   12:33
  • A kada su me oni počeli prozivati vratio sam novac........ A da te nisu počeli prozivati bilo bi 17.400x2 i nikom ništa. I sad se ti ljutiš,umjesto da plačeš nad svojim karakterom,jer TI lopužo predstavljaš stranku SOCIJALDEMOKRATSKU. I zašto te šef odmah ne izbaci iz stranke,jer ako to ne učini znači opravdava te i SVI STE ISTI. Član sam stranke i sramota me

    25. 9. 2009,   13:25