Doći u Ilok za Vinkovo pravi je potez, jer širom vinogorja u vinogradima, a isto tako u podrumima i u naselju, možete očekivati dobru vinsku kapljicu, domaću hranu, pjesmu i gostoljubivost
Vinkovo u Iloku - mjesto dobrih emocija i još boljih vina
Vinkovo je pučko-vjerski obred blagoslova vinograda i početka vinogradarske godine, uz druženje, zvuke tamburice, pečene kobasice, slaninu i vino u vinogradima i podrumima vinara. Blagdan je uvijek 22. siječnja, ali se manifestacija u Iloku zbog brojnih gostiju zadnje četiri godine proširila i na najbliži vikend.
Isto tako biti će i ove godine, kada zabava traje sve do 22. siječnja kada većina vinograda tradicionalno održava blagoslov vinograda s kojim simbolično ulaze u novu vinogradarsku godinu. To je autentični i važan vinogradarski blagdan kada vinogradari trs vinove loze simbolično režu, vješaju se kobasice i sve zalije s malo vina uz molitvu da godina bude rodna. S tog i drugih trsova običava se odrezati nekoliko ključića, koji nakon što u posudi s vodom i u toploj kuhinji potjeraju, služe za prognoziranje rodnosti nastupajućeg godišta. No to je i prigoda da se osim obreda zajedno sa svojim prijateljima, partnerima i gostima druži i veseli uz jelo, odlična vina Iločkih podruma i pjesmu bez obzira na vremenske uvjete.
Središnja proslava u vinogradima kao i inače predviđena je na vinogradarskoj poziciji Iločkih podruma - „Vukovo“, u utorak 22.1. od 13 sati. Ovogodišnja kuma biti će ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac a uz nju će proslavu uveličati pomoćnica ministra poljoprivrede Marija Vučković, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te većinski vlasnik Iločkih podruma Juraj Mihaljević.
Nakon tradicionalnog blagoslova slijedi druženje uz pokladno jahanje, tamburaše, slavonske i srijemske delicije te vrhunska vina Iločkih podruma.
Svi ljubitelji dobroga vina i još boljih emocija dobrodošli su na Vinkovo!
Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu
Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-aMeđimurska kuhinja nije nestala: Imamo recepte za odlični teleći odrezak
Restoran Tajer je prije nekoliko godina u srce Zagreba vratio tradicionalnu kuhinju te slovi kao svojevrsni zaštitnik starinskog, međimurskog načina pripreme hranePlodine otvorene u Donjem Miholjcu
Plodine i u 2024. nastavljaju snažnu ekspanziju maloprodajne mreže trgovina. Godinu nastavljaju otvorenjem još jednog supermarketa, ovoga puta u Donjem Miholjcu. Ovim otvorenjem Plodine broje 132 supermarketa diljem Hrvatske.