Obavijesti

News

Komentari 7

Virginia Beach oplakuje mrtve; Policija istražuje motiv napada

Virginia Beach oplakuje mrtve; Policija istražuje motiv napada
1

Policija je identificirala napadača u Virginia Beachu. To je DeWayne Craddock (40), zaposlenik gradske uprave, koji je svoj ubilački pohod počeo ispred zgrade gradske uprave upucavši čovjeka u autu

VIDEO

Stanovnici američkog grada Virginije Beacha okupili su se u subotu u tuzi kako bi odali počast gradskim službenicima koje je dan ranije ubio njihov kolega, dok policija pokušava otkriti motiv pokolja.

Lica dvanaestero žrtava su jedno po jedno projicirana na zaslonu s kratkim biografskim podatcima na potresnoj konferenciji za novinare u subotu ujutro.

Sedmorica muškaraca i pet žena u petak je hitcima iz vatrenog oružja pokosio njihov kolega u Virginiji Beachu, ljetovalištu s 450.000 stanovnika južno od Washingtona, gdje je i velika američka pomorska baza.

"Iza sebe ostavljaju prazninu koju ništa neće moći ispuniti", rekao je gradski čelnik Dave Hansen dodajući da su četiri osobe u bolnici u teškom stanju.

Išao kat po kat i ubijao kolege, upucao je i jednog policajca...
Išao kat po kat i ubijao kolege, upucao je i jednog policajca...

Predsjednik Donald Trump je na Twitteru izrazio sućut obiteljima žrtava. "Savezna vlada je tu kako bi odgovorila na sve potrebe. Neka Bog blagoslovi obitelji i sve ostale!"

Vlasti su u subotu identificirale napadača. Iz poštovanja prema žrtvama njegovo su ime spomenule samo jednom: DeWayne Craddock, gradski službenik u četrdesetim koji već 15 godina radi u gradskom uredu za komunalne poslove. Mjesni tisak piše da je nekoć radio u američkoj vojsci.

Bilo je oko 16.00 sati u petak (22.00 sata po srednjoeuropskom vremenu) kada je upao u zgradu teško naoružan i počeo nasumce pucati po svima koje je susretao na katovima.

Uslijedila je "duga i žestoka pucnjava" s policijom koja je za nekoliko minuta stigla na mjesto događaja, rekao je policijski načelnik Virginia Beacha James Cervera.

Policajac koji je u pucnjavi pogođen preživio je zahvaljujući neprobojnom prsluku.

"Na mjestu događaja pronašli smo oružje", istaknuo je Cervera u subotu ujutro, ne otkrivajući koje. U njegovu domu je također pronađeno oružje.

Mrežna stranica Gun Violence Archive navodi da je ovo 150. oružani napad u Sjedinjenim Državama od početka godine - u 151 dan - u kojemu su stradale četiri i više osoba.

Svaka pucnjava u kojoj ginu ljudi potiče raspravu o boljoj kontroli vatrenog oružja u SAD-u, ali ona nerijetko ne daje rezultata.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca