Obavijesti

News

Komentari 154

Virovitica: Zamijenili lijesove i pokopali ih na kriva mjesta

Virovitica: Zamijenili lijesove i pokopali ih na kriva mjesta
2

Branka Bergmana (82), koji je trebao biti pokopan u 14 sati na polju broj 25, smjestili su u grobnicu Ivke Vidak (87), čiji je sprovod bio u 12 sati na polju broj 4

VIDEO

Tog su dana, kako doznajemo na virovitičkom gradskom groblju, imali tri sprovoda. Prvi u 12, drugi u 13 i treći u 14 sati. Sva su tri lijesa bila zatvorena i smještena u kapelici na groblju.

Djelatnici virovitičke tvrtke Flora VTC, koji rade na gradskom groblju, 19. siječnja zamijenili su lijesove s pokojnicima koje su trebali pokopati.

Pokojnika Branka Bergmana (82), koji je trebao biti pokopan u 14 sati na polju broj 25, smjestili su u grobnicu Ivke Vidak (87), čiji je sprovod bio u 12 sati na polju broj četiri. Grešku su uvidjeli tek nakon dva sata, a navodno ju je primijetila Bergmanova obitelj, koja je shvatila kako su pred grobnicu donijeli drukčiji lijes od onog koji su kupili. Zbog toga su lijes s Bergmanom morali otkopavati i premještati na mjesto gdje je i trebao biti pokopan. Virovitičani, koji su tog dana bili na groblju i sprovodu kažu kako je cijela situacija bila jako neugodna. Obje obitelji bile su šokirane i u nevjerici. Iz tvrtke Flora VTC potvrdili su nam da je došlo do pogreške.

Isprike javnosti i obitelji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osim još jedne isprike javnosti te iskaza najiskrenijeg ljudskog žaljenja obiteljima, nemamo više što drugo dodati osim onoga što smo već učinili - rekao nam je direktor Željko Iharoš. Nije nam mogao reći hoće li i na koji način netko snositi posljedice zbog ovog propusta. Na oba sprovoda bio je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, koji nas nije mogao primiti jer je bio na sastanku. Iz njegova ureda rekli su kako je gradonačelnik objema obiteljima izrazio sućut te ih obišao i poručio kako im stoji na raspolaganju. Radnici s groblja nisu bili raspoloženi za izjave, a navodno već noćima ne spavaju.

'Kriv je ljudski faktor'

– Cijeli grad bruji o tome. Radi se o ružnom propustu za koji je kriv ljudski faktor. Na groblju ih radi četvero, a tog dana su stvarno imali gužvu jer su sva tri sprovoda išla jedan za drugim. U takvim situacijama bi ih moralo biti barem osam, a ne četiri. Ne mogu četiri muškarca biti zadužena za kopanje jame, sahrane, izvođenje lijesova iz kapelice i dovođenje do ukopnog mjesta – kažu Virovitičani. Pokojni Branko Bergman živio je sam u Mihanovićevoj ulici u centru grada, dok je ostatak obitelji na sprovod stigao iz Osijeka. Prije umirovljenja radio je u Vodoprivredi i bio ministar vodoprivrede u prvim Vladama samostalne Hrvatske, a nakon toga se zaposlio u Hrvatskim vodama te u gradskoj tvrtki Brana. Obitelj pokojne Ivke Vidak nije htjela previše razgovarati o ovom incidentu.

'Nikoga ne krivimo'

– Ne krivimo nikoga jer nisu svjesno išli pogriješiti. Oštećeni smo i povrijeđeni, ali ne bismo više htjeli komentirati. Neka baka počiva u miru Božjem – rekli su. Poznanici se čude što su lijesovi u kapelici bili zatvoreni.

– Obično se lijesovi u kapelici drže otvorenima ako se netko želi oprostiti. Zašto ovog puta nije bilo tako, ne znamo – rekli su. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović