Obavijesti

News

Komentari 3

Virtualna šetnja nacionalnim parkovima i parkovima prirode

Virtualna šetnja nacionalnim parkovima i parkovima prirode
1

Po prvi puta svi se na jednom mjestu mogu pronaći sve informacije i zanimljivosti o našim parkovima, i to na 4 jezika - hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom

VIDEO

Svih 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode od utorak se nalaze na zajedničkom web portalu www.parkovihrvatske.hr. Po prvi puta svi građani i turisti na jednom mjestu mogu pronaći sve informacije i zanimljivosti o našim parkovima, i to na 4 jezika - hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom.  

Mogu virtualno 'prošetati' parkovima, planirati posjet prema udaljenosti, dobiti informacije o 283 atrakcije u parkovima, 889 aktivnosti te, primjerice, među čak 1.172 staze i lokacije ucrtane na karti pregledati rute planinarskih ili biciklističkih staza, dobiti podatke o njihovoj težini, dostupnosti i slično. 

Na novom web portalu po prvi puta su označene i sve aktivnosti koje su prilagođene za osobe s invaliditetom.  

- Web portal Parkovi Hrvatske dio je projektnih aktivnosti vezanih uz učinkovito upravljanje posjetiteljima i stvaranja zajedničkog brenda „Parkovi Hrvatske“. Posjetitelji će od sada po prvi puta na jednom mjestu imati sve informacije o parkovima u Hrvatskoj, njihovim vrijednostima, programima, atrakcijama, moći će planirati aktivnosti i posjete. Pored lakše dostupnosti, time se doprinosi i disperziranju posjetitelja, smanjenju pritiska na prirodne vrijednosti najposjećenijih parkova i upoznavanju posjetitelja s vrijednostima svih drugih parkova. Nas primarni cilj jest podizanje javne svijesti o važnosti očuvanja ovih područja, ali i potpora održivom razvoju regija u kojima se parkovi nalaze“ – istaknula je pomoćnica ministra za zaštitu prirode Irina Zupan na predstavljanju web portala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Projekt izrade zajedničkog web portala svih parkova realiziran je u sklopu PARCS projekta kojeg provode Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj sredstvima darovnice Globalnog fonda za okoliš (GEF).  

'To će u budućnosti biti glavni izvor informacija'

Voditeljica projekta PARCS pri UNDP-u Valentina Futač naglasila je kako će novi web portal u budućnosti postati glavni izvor informacija posjetiteljima parkova, bez obzira iz kojeg dijela svijeta dolazili.  

- Usporedno s novom mrežnom stranicom pokrenuli smo i Facebook stranicu Parkovi Hrvatske koja će na interaktivan način komunicirati sa svim onima koji vole i cijene prirodu. Već kratkom šetnjom u bilo kojem od naših parkova mogu se snimiti ili fotografirati prirodne ljepote koje će biti hit na web portalu i društvenim mrežama. Dodatno, web portal će uskoro ponuditi posjetiteljima i mogućnost on-line kupnje ulaznica, a radimo i na razvoju mobilne aplikacije Parkovi Hrvatske koja će posjetiteljima također olakšati snalaženje u parkovima. Sve spomenute aktivnosti omogućavaju značajan iskorak u sustavnoj promociji Parkova Hrvatske -  rekla je Valentina Futač.  

Promocija portala u subotu na Zrinjevcu

Promocija novog web portala i parkova održat će se u subotu, 19. ožujka, od 11 do 15 sati na Zrinjevcu u Zagrebu. Svih 19 nacionalnih parkova i parkova prirode predstavit će se na svojim štandovima na Zrinjevcu, a posjetitelji će osim upoznavanja sa novim web portalom, moći saznati sve o programima i atrakcijama u parkovima, te sudjelovati u kvizu znanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina