Obavijesti

News

Komentari 3

Više od 170 đaka napravilo je mjuzikl u varaždinskom HNK

Više od 170 đaka napravilo je mjuzikl u varaždinskom HNK
3

VELIKI KREATIVCI Učenici i nastavnici II. Osnovne škole Varaždin sami su postavili predstavu ‘Ljepotica i zvijer’ te su sve oduševili. Predstavu su do sad izveli dva puta

VIDEO

S intenzivnim probama smo počeli još u veljači. Najprije jedan ili dva puta tjedno po dva ili tri sata, a zadnji tjedan prije premijere svaki dan tri ili četiri sata. Bilo je naporno i nije uvijek išlo glatko. Ali na premijeri je sve bilo super i svi su bili jako zadovoljni. 

Ispričala nam je to Tia Pikija, učenica osmog razreda II. Osnovne škole Varaždin koja je u školskom mjuziklu “Ljepotica i zvijer” glumila glavnu ulogu, ulogu Belle. Nakon više mjesečnih priprema i proba učenici te škole su nedavno na sceni varaždinskog HNK izveli mjuzikl koji je oduševio publiku. U pripremi i izvedbi predstave sudjelovalo je više od 170 učenika škole. Ideja je potekla od Nikole Habeka, učitelja glazbene kulture, koji je još lani u rujnu započeo s pisanjem scenarija.

Plesači, pjevači, glumci


- Odmah potom su se osnivale plesne dramske skupine, mali i veliki zbor, a lani u listopadu krenulo se i s prvim probama. Poslije Nove godine probe su bile sve intenzivnije. Scenarij je na 24 stranice i trebalo je to dobro pripremiti, a oni su to odradili profesionalno. Htjeli smo se nekako odmaknuti od klasičnih predstava i prva smo škola u Varaždinu, ali i u cijeloj županiji koja je na taj način pripremala ovu predstavu. Budžet škole je vrlo skroman, pa smo troškove sveli na minimum. Scenografiju i kostimografiju su sami učitelji radili - kazao je nastavnik Habek.

Bolje su se upoznali

Učenik Jan Hofer iz 7. razreda dobro se snašao u ulozi tate Mauricea s obzirom na to da inače ne glumi u školskoj dramskoj sekciji.

- Igrao sam starog znanstvenika. Nije mi se bilo teško pretvarati. Lik mi je potpuno pasao - rekao je Jan.

Zvijer je glumio sedmaš Karlo Rosenthal, kojem je ovo iskustvo koristilo i za upoznavanje novih ljudi.

- Ja sam drugačiji od Zvijeri, nisam baš grubijan. No dobro sam se uživio u ulogu - ističe Karlo. Sedmašica Lucija Uskoković uživila se u ulogu svijećnjaka šarmera. Kaže da je na probama upoznala puno novih učenika koje je i prije viđala u školi, ali se nije s njima intenzivno družila. Lovro Štefan iz 8. razreda u početku je bio jako skeptičan, ali mu je na kraju nastup u mjuziklu postao pravi užitak.



- Glumio sam Gastona, seoskog umišljenog mladića. Teško mi se bilo uživiti u taj lik. Nisam mu baš sličan. Više sam skroman - kaže Lovro.

Učitelj Habek ističe da je ključ uspjeha dobra organizacija i timski rad. Na početku su napravili audiciju i odabrali kandidate za pojedine likove.

- Iako smo svi bili pomalo skeptični, uspjeli smo - objašnjava Habek. Dosad su mjuzikl izveli dva puta.


Uskoro ih čeka i treća izvedba

Burni pljesak u obje predstave i prepuna dvorana varaždinskog HNK najbolji su pokazatelj uspjeha školske izvedbe ‘Ljepotice i zvijeri’, koju ovi mladi glumci planiraju treći put izvesti ponovno već krajem svibnja. Kažu da bez roditelja i nastavnika ne bi uspjeli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS