Obavijesti

News

Komentari 217

Više od 200 učenika ostalo je bez ručka: Roditelji su šokirani

Ovu situaciju u jedinoj zagrebačkoj školi koja je u eksperimentalnom programu “Škola za život”, potvrdio nam je jučer i novi ravnatelj Boris Počuča

VIDEO

Šokirani smo. Na roditeljskom sastanku saznali smo kako za više razrede nema ručka. Osim toga, škola im doslovce svaki dan počinje u različito vrijeme, jedan dan u 8, drugi u 8.45... kazali su nam roditelji učenika zagrebačke Osnovne škole Ivana Cankara.

Ovu situaciju u jedinoj zagrebačkoj školi koja je u eksperimentalnom programu “Škola za život”, potvrdio nam je jučer i novi ravnatelj Boris Počuča.

- Jedna od četiri kuharice otišla je u mirovinu. S tri ne možemo organizirati ručak za cijelu školu. Učenici od prvog do četvrtog razreda imat će sva tri obroka: doručak, užinu i ručak, dok je za učenike od petog do osmog razreda organizirana užina - kaže Počuča.

Zatekli ga problemi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priznaje kako je prekasno počeo rješavati ovaj problem, jer je zahtjev za zapošljavanjem kuharice Ministarstvu znanosti i obrazovanja poslao tek 7. rujna. No, ističe, to je situacija koja ga je zatekla kad je 3. rujna preuzeo ravnateljstvo. Problemi s razbacanom satnicom, dodaje, vezani su uz preuređenje dvije učionice koje su trebale ljetos biti razdvojene u četiri, no radovi nisu izvedeni.

- Nisam imao uvid ni u što dok nisam preuzeo ravnateljstvo - ističe Počuča, kojem je mandat počeo u rujnu, ali je za ravnatelja izabran još u svibnju. Također, činjenica da kuharica odlazi u mirovinu poznata je već dugo. Kako neslužbeno saznajemo, zbog loših međuljudskih odnosa među djelatnicima, svi poslovi koje je škola trebala riješiti tijekom ljeta, ostali su čekati jesen.

- Nikad nije bila ovakva zbrka u školi. Pričaju o reformi, a djeca se školuju u uvjetima iz 19. stoljeća - komentirali su nam ogorčeni roditelji. Iz Ministarstva poručuju kako su za plaće kuharica u školama zadužene jedinice lokalne i područne samouprave koje bi, ističu, trebale utvrditi “šire potrebe u školstvu” od onog što izdvajaju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:44

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 217
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1