Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milijune iz proračunskih zaliha trošili na izbor za Miss, utrke...

None Foto: Matija Habljak/PIXSELL

NA IZBORE ZA MISS I UTRKE LAĐA: Nepravilnosti su utvrđene i u plaćanju goriva za automobile, mobilnih usluga te brojnih cateringa i donacija udrugama. Na računima su pisali iznosi, ali ne i specifikacije

Državni revizori otkrili su da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prošle godine financirao 3289 programa s ukupno 280 milijuna kuna, od čega je najviše otišlo na sport i kulturu. To ne bi bilo sporno da revizori nisu otkrili da su neke manifestacije novac dobile iz tzv. proračunskih zaliha – Fonda za elementarne nepogode i katastrofe.

- Preko tri i pol milijuna kuna je i 2016. i 2017. godine iskorišteno za namjene za koje nije smjelo biti korišteno. Znači, proračunska zaliha je korištena za tekuće donacije, a prema Zakonu o proračunu smije se koristiti samo za nepredviđene namjene - rekla je Biserka Čoh Mikulec, pomoćnica glavnog državnog revizora, javlja Dnevnik.hr.

Tako se protivno zakonu novac Zagrepčana, između ostalog, koristio za organizaciju izbora za Miss, nogometnog turnira u BiH, i Maratona lađa. Nepravilnosti su utvrđene i u plaćanju goriva za automobile, mobilnih usluga te brojnih cateringa i donacija udrugama. Na računima su pisali iznosi, ali ne i specifikacije troškova.

Na upit o kriterijima po kojima se donira novac, načinu doniranja novca te trošenju novca protivno zakonu iz Gradskog poglavarstva nije stigao odgovor. 

Komentari (98)
  • On je financirao ? Ispravak ! Mi , građani Zagreba smo financirali njegove sulude ideje .

    29. 12. 2018,   23:23
  • Znači, iz godine u godinu više milijuna kuna se potroši mimo zakona, a nitko za to ne odgovara???? Ako nekome ni sada nije jasno zašto smo poznati i kao š...k Europe, onda mu jednostavno nema pomoći.

    29. 12. 2018,   23:16
  • Da, i ? Ništa mu ne možete i dalje vam se izruguje i pravi budalu od vas. Izađite na IZBORE, a ne taj dan otići u vikendice u Crikvenici i Pelješcu a poslije kukati o " primitivnom dotepencu, kamenjaru, tatu, kameleonu..."

    30. 12. 2018,   06:25