Obavijesti

News

Komentari 51

Višnja i Zdravko Pevec opet na sudu, ne osjećaju se krivima

Višnja i Zdravko Pevec opet na sudu, ne osjećaju se krivima
5

Županijsko državno odvjetništvo Višnju i Zdravka Pevec tereti da su pribavili nepripadnu dobit od gotovo 14 milijuna kuna zloporabom položaja i ovlasti

VIDEO

Poznato mi je više od godinu i pol da je u predmetu koji se vodi protiv Višnje i Zdravka Pevec, na bjelovarskom Županijskom sudu, nastupio revolucionarni obrat, u odnosu na vrijeme podizanja optužnice i ranije vještačenje, kazao je odvjetnik Veljko Miljević u četvrtak nakon prvog dana nastavka suđenja Pevecima. 

Kako je od zadnje glavne rasprave proteklo više od tri i pol godine, to je spis došao u ruke novom predsjedniku Vijeća, Darku Domšiću. Miljević je otkrio za javnost jedan nepoznat detalj, da se nakon puštanja Višnje i Zdravka Pevec, 15. prosinca 2010. godine iz pritvora u kojem su proveli 6 i pol mjeseci, pokrenula nova istraga u kojoj su oni bili osumnjičeni. No, ŽDO je nakon saslušanja 30-tak svjedoka odustalo od optužnice, koja je po Miljeviću, trebala biti "pojačanje" s nekoliko kaznenih djela u ovom predmetu koji se vodi. 

Unatoč Miljevićevu protivljenju da se prije saslušaju svjedoci, a onda iznosi nalaz i mišljenje knjigovodstveno -financijske vještakinje Milice Pavelić, sudac Domšić je odredio da se analizira i postavljaju pitanja na nalaz sažet na 166 stranica. Za razliku od ranijeg vještačenja, gdje je vještak Tomljanović, "uspio" za manje od mjesec dana pregledati više od 25 000 stranica dokumentacije, Pevelić je na tom predmetu radila godinu dana. 

Prema Miljeviću iz novog vještačenja ne samo da je upitna odgovornost bračnog para Pevec, nego je ni nema. Tu je tvrdnju Miljević potkrijepio i vještačkim nalazom u kojoj je Pavelić kazala da je u inkriminiranom razdoblju akumulirana dobit na razini grupacije Pevec sa stanjem koncem 2007. godine iznosila 422 milijuna kuna. Po vještakinji Pevecovi su imali pravo na tu zadržanu dobit. 

-Sve provedeno vještačenjem ukazuje da nema kaznene odgovornost bračnog para Pevec – tvrdi Miljević. On je uz Marka Dumančića i Čedomira Jakovljevića bio na čelu odvjetničkog tima Pevec. 

Optužba će najvjerojatnije na sljedeće ročište tražiti ispitivanje bivše financijske direktorice i šefa transporta Grupe Pevec, Nives Jambrušić i Zlatka Romeka. Dok će obrana ovisno o razvoju događaja pozvati najviše pet svjedoka i to uglavnom onih koji su ispitani u predmetu u kojem je Odvjetništvo odustalo od optužnice. Pored toga tražit će ispitivanje i Milenka Markovića, koji je bio direktor sektora zajedničkih službi i koji bi trebao dati odgovor na način poslovanja i formiranja cijena. 

Podsjećamo njih Županijsko državno odvjetništvo, koje ostaje pri optužnici tereti da su stekli nepripadnu imovinsku korist od oko 3,8 milijuna kuna, te kao direktori tvrtki u razdoblju od 1. siječnja 2006. pa do 31. prosinca 2007. godine umanjili porezne osnovice i tako oštetili proračun za oko 10,4 milijuna kuna.  

Nakon dvosatne rasprave u kojoj je uglavnom Miljević postavljao pitanja a vještakinja na njih odgovarala, ispred suda su Višnja i Zdravko Pevec, postavili pitanje kazali kako nema smisla uzeti na nezakoniti način 14 milijuna kuna pored dobiti od 422 milijuna kuna na koju su imali pravo. 

- Do stečaja nije trebalo ni doći, i zato sam pokrenuo postupak na sudu - zaključio je Pevec. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu